KINDRED: ANALYTIKERNA OENSE OM AKTIEN EFTER BOKSLUTET

2023-02-09 09:43:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Igaming-bolaget Kindred rapporterade på torsdagen i linje med den vinstvarning som bolaget kablade ut i mitten av januari. I rapporten glimtade Kindred på dörren till det första kvartalet där sifforna såg betydligt bättre ut, om än tydligt stöttat av en ovanligt stark sportboksmarginal.

Rapporten i sig ser samtidigt ut att ha varit något av en vattendelare. DNB har efter rapporten höjt sin riktkurs för Kindred, samtidigt som Pareto har sänkt både sin rekommendation och riktkurs för bolaget.

DNB upprepar köp och höjer samtidigt sin riktkurs för Kindred-aktien från 125 till 135 kronor, hänfört av den starka starten på första kvartalet och de positiva utsikterna på kort sikt, där banken bland annat lyfter det mer komprimerade spelschemat som något positivt under det första halvåret 2023.

"Vi har ökat vårt estimat för vinst-per-aktie för 2023–2024 med 4–7 procent, och tror att Kindred är på god väg att nå sin ebitda-guidning för 2023 på minst 200 miljoner pund", skriver banken i sin analys.

DNB förväntar sig att 2023 blir ett händelserikt år för Kindred - med viktiga förändringar i styrelsen, där fem nya ledamöter föreslagits av valberedningen.

Pareto är å sin sida mer ljummet inställda till Kindred efter bolagets rapport.

"Det fortsatte att blåsa motvind på Kindreds nyckelmarknader, vilket resulterade i ett svagt slut på ett vekt år", skriver analyshuset och sänker sin rekommendation från köp till behåll och skruvar ned sin riktkurs till 110 från 120 kronor.

I sin vinstvarning i januari hänförde Kindred sitt svaga resultat till att fotbolls VM inte vägt upp för bortfallet av övriga matcher.

Pareto betonar att de ser den negativa nettoeffekten av fotbolls-VM som en engångsföreteelse, men att det är en besvikelse i ljuset av flera branschkollegor har rapporterat den motsatta effekten.

"Vad som såg ut att vara ett tilltalande upplägg inför första halvåret 2023, med ett hektiskt sportschema och fortsatt uppgång i Nederländerna, tror vi nu kommer att överskuggas av fortsatt negativ tillväxt år över år i Belgien och Norge innan jämförelsekvartalen rullar över", skriver analyshuset.

Vidare anser Pareto att handelsuppdateringen för första kvartalet såg bra ut vid första anblicken, men "med tanke på den utomordentligt höga marginalen för sportspel på 12,2 procent verkar den underliggande aktiviteten inte alltför imponerande", heter det.Direkt-SE