Analys Flera analyshus är fortsatt positiva till Embracer trots torsdagens rapportras som Kepler Cheuvreux åtminstone till viss del anser var frikopplad från verkligheten.

Embracer stängde på torsdagen på 45:55 kronor efter att under dagen backat 20 procent i spåren av torsdagsmorgonens delårsrapport.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Embracer till 99 kronor från 102 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

”Vi anser att den stora negativa aktiereaktionen till viss del är frikopplad från fundamentala faktorer”, kommenterar Kepler.

Enligt Kepler verkar Embracers finansiella resultat levt upp till förväntningarna trots ett blandat mottagande av spelet Saints Row. Kepler pekar vidare på de ”uppenbara” värdet av Embracers pågående partnerskapet med Epic och ser det därför som positivt att bolaget kan ha ytterligare transformativa partnerskap på gång.

Det negativa i Embracers rapport var enligt Kepler det svaga kassaflödet på grund av lageruppbyggnad och en svagare brädspelsmarknad.

Även Danske Markets sänker riktkursen – från 110 kronor till 85 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Danske Bank sänker estimaten för Embracers justerade rörelseresultat med 7-9 procent för perioden 2022/2023-2024/2025 och pekar på faktorer som att utsikterna för mobilmarknaden har försämrats och en eventuell osäkerhet kring hur brädspelsverksamheten inom Asmodee utvecklas de kommande kvartalen.

”Men vi upprepar vår köprekommendation eftersom vi tycker att kvaliteten på Embracers portfölj är undervärderad vid nuvarande multiplar”, skriver Danske.

Även Barclays Capital sänker riktkursen för Embracer och då till 49 kronor från 57:20 kronor. Rekommendationen jämvikt upprepas.

Aktien handlas under fredagsförmiddagen till 45:85 kronor, upp 0,66 procent.