Asmodee tillverkar bland annat brädspel som Catan.

Analys Det finns en strategisk logik bakom Embracers senaste förvärv där de nyligen köpta bolagen bidrar till att förvandla gamingbolaget till ett ekosystem kring underhållning, något som skapar stora möjligheter för synergier och samarbeten kring innehåll inom koncernen. Det skriver Kepler Cheuvreux i en analysuppdatering.

Förvärven Asmodee och Dark Horse kommer att utgöra de nionde och tionde operativa enheterna i koncernen och bortsett från kärnverksamheten spel, har Embracer Group nu också exponering för brädspel, serier, böcker, leksaker och filmer, skriver Kepler och konstaterar att Embracers aktie fortsätter att handlas med rabatt gentemot kollegor i branschen och även historiskt.

”…vilket enligt vår uppfattning är ett attraktivt tillfälle att köpa fler aktier”, heter det i analysen där Kepler höjer riktkursen till 150 kronor från 135 kronor och upprepar rekommendationen köp.

”Vi förutspår en genomsnittlig tillväxttakt för rörelseresultatet med 57 procent från räkenskapsåret 2021/2022 till 2023/2024”, skriver Kepler.

Embracer noterades strax före klockan 10 till 88 kronor, upp 3,4 procent jämfört med onsdagens stängningskurs.