Analys Ett starkare resultat än väntat för det fjärde kvartalet samt möjligheter på längre sikt inom eldrift talar för en högre värdering av Concentric. Det menar Kepler Cheuvreux, som höjer sin rekommendation för tillverkaren av motor- och hydraulikprodukter till köp från tidigare behåll med ny riktkurs 175 kr (165).

”Aktien reagerade något negativt på rapporten, vilket vi anser skapat ett attraktivt köptillfälle”, skriver Kepler Cheuvreux.

Bolaget rapporterade i tisdags ett rörelseresultat på 134 miljoner kr (140). Försäljningen uppgick till 430 miljoner (582) och rörelsemarginalen landade på 31,1 procent (24,1).

”Concentric rapporterade ett starkare än förväntat resultat för det fjärde kvartalet. Justerat för en garantiupplösning var rörelseresultatet fortfarande över vår prognos”, kommenterar analytikern.

Trots mycket tuffa marknadsförhållanden lyckas Concentric leverera höga marginaler och den finansiella positionen är stark, konstaterar Kepler Cheuvreux vidare.

På några års sikt ser mäklarfirman i likhet med bolaget stora möjligheter relaterat till fordonsflottans konvertering till ökad eldrift.

”Concentric verkar övertygat om att elektrifieringen av slutkundssegmentet är stödjande och kan addera 20 procent till försäljningen 2025”, skriver Kepler Cheuvreux.

Concentric handlades vid 10-tiden på onsdagen till 155,60 kr, en uppgång med 3,5 procent för dagen efter ett par veckor med vikande aktiekurser.

Graf: Concentric kursutveckling 1 år

image

Källa: Infront