Analys IT-återförsäljaren Dustin har goda möjligheter att nå målet att öka intäkterna med 50 procent fram till år 2020. Det menar Kepler Cheuvreux som inlett bevakning av Dustin med rekommendation köp till riktkursen 100 kr.

”Dustin handlas till en rabatt jämfört med konkurrenterna och är i linje med historiska multiplar, vilket vi ser som låga med tanke på de signifikanta tillväxtmöjligheter som bolaget positionerat sig för de kommande åren”, skriver Kepler Cheuvreux.

Bakgrunden är att IT-marknaden förändras från fysisk infrastruktur till servicebaserade molnlösningar vilket gör det svårare för mindre lokala IT-leverantörer att klara sig. Kepler Cheuvreux skriver att Dustin med sina effektiva försäljnings-, logistik- och distributionsmodeller kan erbjuda fler produkter till befintliga kunder men även expandera till nya marknader.

Dustins eget mål är att öka intäkterna med 50 procent och nå intäkter på 15 miljarder kr till år 2020. Detta kan uppnås genom att ”expandera produktutbudet, genom den nordiska och den holländska marknaden, bredda utbudet för befintliga kunder, introducera fler produkter från egna varumärken och exploatera nya geografiska marknadsmöjligheter”, skriver Kepler Cheuvreux.