KEBNI: ESEMISSION ÖVERTECKNAD, TILLFÖRS 53,5 MLN KR (OMS)

2022-05-25 06:17:25

(Omsändning: skickades första gången på tisdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kebni meddelar att företrädesemissionen som beslutades den 28 mars i år, övertecknades och tillför därmed bolaget 43,5 miljoner kronor. Tillsammans med en riktad nyemission om 10 miljoner kr tillförs bolaget totalt 53,5 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I företrädesemissionen tecknades drygt 91,1 miljoner units, motsvarande 41 miljoner kronor med stöd av uniträtter, och 32,2 miljoner units utan, motsvarande cirka 14,5 miljoner kr. Företrädesemissionen övertecknades därmed med 27,5 procent.

"Det är med glädje vi noterar att det varit ett stort intresse att delta i företrädesemissionen, både från befintliga och nya aktieägare. Stärkta av nyemissionen tar vi nu sikte på att accelerera arbetet med att stärka Kebnis marknadsnärvaro och leveranskapacitet", kommenterar vd Torbjörn Saxmo i pressmeddelandet.

Syftet med företrädesemissionen är att stärka bolagets rörelsekapital, samt möjliggöra för Kebni att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter, enligt tidigare pressmeddelande.

Företrädesemissionen ger en utspädningseffekt om cirka 57 procent av kapitalet och rösterna. Den riktade nyemissionen ger en utspädningseffekt om cirka 4 procent.Direkt-SE