KARNOV: EUROPASATSNING GAV LÄGRE MARGINAL 3 KV ENLIGT VD

2022-11-09 08:10:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Karnovs justerade ebita-marginal uppgick i det tredje kvartalet till 35,3 procent, en nedgång från 39,5 procent motsvarande period i fjol.

Den lägre marginalen beror enligt bolagets vd Pontus Bodelsson på att Karnov har förberett organisationen för att bli "en större europeisk aktör".

"Vidare har vi i vårt kundcentrerade arbete identifierat områden där vi kan öka kundvärdet och vi har därför relaterade kostnader under det tredje kvartalet", skriver han i delårsrapporten.

I början av november fick Karnov formellt godkännande från den spanska konkurrensmyndigheten att slutföra sina förvärv i södra Europa. Dessa är tänkta att slutföras den 30 november i år och i samband med det kommer bolagen även att konsolideras i koncernräkenskaperna.

De lokala verksamheterna ska ledas av Guillaume Deroubaix, som till en början ska fokusera på de spanska och portugisiska marknaderna för att sedan tillträda som vd för bolagen i Frankrike, Spanien och Portugal under våren 2023, skriver Karnov.Direkt-SE