KANCERA: GODKÄNT GÖRA KLINISK STUDIE KAND567, UTSETT NY MEDICINSK CHEF

2023-02-16 13:19:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kancera meddelar att det svenska Läkemedelsverket har godkänt bolagets ansökan om att genomföra en klinisk studie av KAND567 i patienter mer äggstockscancer, den så kallade Kandova-studien.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Målet för studien är att undersöka om KAND567 kan öka effekten av cytostatika efter återfall i sjukdomen. Kancera har tidigare rapporterat att ansökningar i Danmark och Norge har skickats in och bolaget förväntar slutligt besked från dessa läkemedelsmyndigheter i mars.

Kancera meddelar vidare att bolaget har utsett Hanjing Xie till ny medicinsk chef. Hanjing Xie Hanjing är överläkare inom onkologi, disputerad inom klinisk farmakologi samt specialist inom onkologi, internmedicin och hematologi, och har arbetat både inom läkemedelsindustrin på bolag som Idogen, Oncopeptides och Bayer och på Karolinska Universitetssjukhuset, Karolinska Institutet och St Görans Sjukhus.

Hanjing Xie tar inledningsvis en deltidstjänst på Kancera och bolagets tidigare medicinska chef, Torbjörn Lundström, kvarstår under tiden som rådgivare, med huvudfokus på att slutföra analysen och rapporteringen av Fractal-studien.

I tillägg genomför Kancera även en organisationsförändring som innebär att ett par av bolagets medarbetare övergår till att arbeta på konsultbasis, vilket innebär att projektens varierande behov kan tillgodoses mer kostnadseffektivt, heter det.Direkt-SE