Aktie Kambis vd Kristian Nylén tror att bolagets styrelse är lockad av en notering i USA, och att det sannolikt är något som diskuteras i styrelserummet. Det sade han i en intervju med analysfirman Fantini Research som publicerades på Youtube på torsdagen.  

”När man ser till multipelarbitraget mellan de europeiska börserna och de amerikanska är det definitivt frestande att överväga det. Vår första prioritering är så klart att fortsätta att växa och på lång sikt är det mer viktigt att göra rätt affärer, men jag tror definitivt att det är något som min styrelse tittar på och definitivt överväger”, sade Kristian Nylén.

Spekulationerna huruvida den svenska sportboksleverantören överväger en notering på andra sida Atlanten har pågått en tid. I mars fick frågan nytt liv när bolaget annonserade efter en ir-ansvarig för USA som skulle ”etablera relationer med amerikanska banker och analytiker”.

Men bolagets ir-chef sade då till Nyhetsbyrån Direkt att rekryteringen inte var ett led i en kommande notering.

”Det har att göra med att intresset bland investerare i USA är så stort att vi behöver en resurs på plats. I dagsläget planerar vi inte för en särnotering i USA”, sade Mia Nordlander då.