Aktie Evolution föll brant på Stockholmsbörsen på torsdagen efter rykten om att analyshuset The Analyst släppt en blankarrapport om livekasinobolaget. En källa med insyn bekräftar nu för Nyhetsbyrån Direkt att det finns en sådan rapport.

”Detta är en av många analysrapporter om Evolution som investering och det ligger i sakens natur att olika marknadsaktörer gör olika bedömningar. Just denna rapport fokuserar på att intäkter från oreglerade marknader borde värderas lägre än intäkter från reglerade marknader”, säger källan.

Evolutionaktien har varit volatil sedan en aktör som förmodades vara en konkurrent skickat in ett klagomål till spelmyndigheten i New Jersey där Evolution anklagas för att ha intäktsströmmar från illegala marknader. Som grund för anklagelserna finns en undersökning gjord av den anonyma avsändaren. Enligt källan är det bland annat den här informationen som blankarrapporten tar avstamp i.

Martin Carlesund kommenterade i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt tidigare i januari rapporten och gav då uttryck för att det inte med nödvändighet behövde vara en konkurrent som stod bakom utan någon aktör med en kort position i bolaget.

”Jag har ingen aning. Med tanke på kvaliteten i rapporten och så mycket som inte är korrekt, det vill säga nästintill allt, så är det inte säkert att det är en konkurrent. Det klassiska är ju att det är någon med en kort position. Det är väl den spekulationen på marknaden, men jag vet inte. Det händer ju titt som tätt i USA”, sade Martin Carlesund då.

På torsdagen föll aktien närmare 11 procent och på fredagen var aktien initialt ned omkring 4 procent men hade vid klockan 10 återhämtat sig till en nedgång i nivå med OMXS30.

Nyhetsbyrån Direkt har varit i kontakt med The Analyst som har avböjt att kommentera.