Analys Jefferies International höjer sin rekommendation för SCA till köp från behåll. Riktkursen kvarhålls på 160 kronor. Det framgår av en analys.

Jefferies bibehåller sina utsikter och estimat för SCA, men pekar på att aktien tappat omkring 16 procent den senaste månaden. Oro för toppkänningar i massa- och träpriser kombinerat med makrooro ligger bakom den röda utvecklingen, enligt banken.

Jefferies ställer sig fortsatt positiva till skog och bedömer att tillgången kommer växa snabbare än inflationen på lång sikt.

”Värdet på ‘spot’-skogstransaktioner är högre än 3-årssnittet. Vår bedömning är att värdet på SCA:s skogstillgångar bör vara cirka 10 procent högre än de 76,6 miljarder kronor som sågs i balansräkningen för det första halvåret 2021, till omkring 85 miljarder kronor om värderingen för 2021 räknas in”, skriver Jefferies i analysen.

Banken prisar in SCA:s skogstillgångar till motsvarande 114 kronor per aktie och industridelen till 46 kronor per aktie. Det ger alltså ett riktkursmål på 160 kronor per aktie.

Aktien stängde på 137 kronor på måndagen.

Graf: SCA-aktiens utveckling de senaste 30 dagarna

image

Bildkälla: Infront.