Aktie Valberedningen i tele- och kabeloperatören Millicom föreslår tre nya styrelseledamöter, däribland Telias nuvarande styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer. Det framgår av ett pressmeddelande från Millicom.

Lars-Johan Jarnheimer har stor erfarenhet vad gäller att sälja och marknadsföra ”produkter och tjänster till konsumenter i mycket konkurrensutsatta miljöer inom komplexa branscher som i hög rad är reglerade, inklusive telekom och media”, skriver valberedningen.

Lars-Johan Jarnheimer är sedan hösten 2019 styrelseordförande i Telia. Under perioden 1999-2008 var han vd för Tele2. Millicom och Tele2 kontrollerades båda av Kinnevik vid den tidpunkten. Lars-Johan Jarnheimer har tidigare suttit i Millicoms styrelse.

Utöver Lars-Johan Jarnheimer föreslår Millicom Bruce Churchill och Sonia Dulá som nya ledamöter. Båda har stor erfarenhet av ledande befattning och stor kunskap om Latinamerika där Millicom har en stor del av sin verksamhet.

Tomas Eliasson, som suttit i Millicoms styrelse sedan 2014 och som är finanschef på Sandvik, och Lars-Åke Norling, som suttit i styrelsen sedan 2018 och som är vd för Nordnet, har avböjt omval.