Aktie Styrelsen i forskningsbolaget Isofol Medical avser att kalla till extra bolagsstämma med förslag till utdelning och likvidation av bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förslaget avser en utdelning ”av en så stor del av kassan som möjligt”. På en direkt fråga om storleken på utdelningen säger Isofol Medicals vd Ulf Jungnelius följande till Nyhetsbyrån Direkt:

– Det kommer att komma ut i rapporten för det fjärde kvartalet som vi går ut med i februari, men man kan säga att börsvärdet ger en bra indikation.

Enligt uppgifter från Holdings ligger börsvärdet för Isofol Medical på cirka 144 miljoner kronor med ett totalt antal aktier på lite knappt 162 miljoner stycken. Med en enkel räkneövning skulle det ge en möjlig utdelning om cirka 89 öre per aktie.

Isofol Medical hade under torsdagseftermiddagen fallit med 12 procent till lite drygt 85 öre

Styrelsen bedömning om att likvidera bolaget tar utgångspunkt i en grundlig analys av Isofols framtidsmöjligheter efter det negativa utfallet i bolagets fas 3-studie (AGENT).

För att ta arfolitixorin till marknad utifrån det läge det befinner sig i dag skulle det enligt styrelsen bedömning ta minst sex till åtta år att utföra de ytterligare studier som krävs till en kostnad om minst 0,5 miljarder kronor.

Styrelsen ser i sin bedömning en låg sannolikhet för att arfolitixorin i kombination med 5-FU baserade regimer blir kommersiellt framgångsrik även om den kliniska utvecklingen skulle kunna finansieras, vilket styrelsen i sig bedömer blir mycket utmanande.

Isofol Medical var den sämsta aktien på hela Stockholmsbörsen förra året. Kursen rasade 92 procent under 2022, vilket Privata Affärer tidigare rapporterat om