ISOFOL MEDICAL: LIKVIDATION KAN TA TID, SÄLJ - PARETO

2023-01-19 16:20:02

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den likvidation som Isofol Medical aviserade på torsdagen kan bli en utdragen process och därför är det bäst att sälja sina aktier.

Det rådet ger Pareto Securities i en analys.

Isofol Medical meddelade på torsdagen att företaget avser kalla till extra bolagsstämma med förslag till utdelning och likvidation av bolaget. Förslaget avser en utdelning "av en så stor del av kassan som möjligt".

Styrelsen bedömning tar sin utgångspunkt från en grundlig analys av Isofols framtidsmöjligheter efter det negativa utfallet i bolagets fas 3-studie (Agent) under 2022.

"Efter misslyckandet med Agent-studien och att hitta alternativ användning för de kvarvarande pengarna bedömer vi att en likvidation troligen är rätt väg att gå", resonerar Pareto.

Analyshuset bedömer att aktien för närvarande handlas till 24 procents rabatt gentemot de prognostisterade kontanta medlen per aktie. Pressmeddelandet från Isofol innehöll dock ingen siffra över hur kassan såg ut vid årsskiftet, noterar Pareto.

Efter det negativa studiebeskedet i augusti sänkte Pareto Securities sin riktkurs för Isofol från 30 kronor till 1:10 kronor, och drog ned sin rekommendation från köp till behåll.Direkt-SE