I annonssamarbete med INZILE/SMåBOLAGSPODDEN

ANNONS Det svenska elfordonsbolaget Inzile har hittat en egen nisch på marknaden. Med fokus på ellastbilar specifikt byggda för stadsmiljö och anpassningsbara efter kundens behov fyller bolaget ett tomrum i fordonsbranschen.

Inzile grundades i Västervik 2012 där deras huvudkontor fortfarande ligger. Dessutom har bolaget även en utvecklingsavdelning i Tranås. När vd:n och huvudägaren Ragnar Åhgren besökte Småbolagspodden berättade han om bolagets filosofi kring den lokaltillverkningen.

– Vi skapar arbetstillfällen i Sverige som ger en livskraft till samhället, vi har arbetstillfällen i Västervik, i Tranås och i Munkedal. Vi vill att Sverige ska leva och det är också en hållbarhetsfråga, säger Ragnar Åhgren i podden.

Bolaget, som noterades på Nasdaq first growth i juni 2019, har valt att fokusera på ett mellansegment i för eldrivna transportfordon. Inziles lastbilar har en maxhastighet på 50 kilometer i timmen och är framtagna specifikt för stadstrafik.

– Vi koncentrerar oss på det som gör att vi har ett insteg mellan de små så kallade golffordonen och de massproducerade fordonen som ska kunna gå cirka 110–140 kilometer i timmen. Hastigheter som ställer krav på större batterier, vilket gör att lastförmågan inte blir lika stor. Så vi tycker att vi har hittat en väldigt fin nisch här och det tycker våra kunder också, säger Ragnar Åhgren i Småbolagspodden.

I Småbolagspodden berättade Ragnar Åhgren även om samarbetena med transportföretaget Bring och elscooterbolaget Tier 1, och om hur han ser att bolaget ska utvecklas framöver.

Fakta:

Småbolagspodden är podcasten för investerare som letar efter nya spännande företag att addera till sin portfölj. Finanspoddaren Jonathan Furelid möter i varje avsnitt ett nytt svenskt småbolag som får berätta vad som gör just dem unika och varför du som lyssnare ska investera i just deras bolag. Småbolagspodden produceras av contentbyrån Borg & Owilli. Det här avsnittet görs i betalt samarbete med Inzile. Lyssna på avsnittet här. 

Av: Inzile/Småbolagspodden

Detta är en annons från Inzile/Småbolagspodden och ska inte tolkas som redaktionellt material från Privata Affärer.