DI ser köpläge i Inwido

Publicerad 2017-01-16 07:56

Aktietips Efter en svag avslutning för Inwido under 2016 ser Dagens Industri ett köpläge i aktien. Det skriver tidningen i måndagens utgåva.

Placerarna fasar för en strukturell nedgång och ökade risker. Samtidigt noterar tidningen att inget annat byggproduktföretag i Norden värderas lika lågt som Inwido.

”Vi ser en tillfällig svacka, goda chanser och köper”, heter det i analysen.

Nettoskuldsättningen har visserligen ökat till historiskt höga 2,6 gånger ebitda-resultatet, men nivån uppges inte vara högre än för andra bolag i branschen. Inwido har ett lågt investeringsbehov och ett starkt kassaflöde som snabbt väntas ta ned skuldsättningen igen.

Utifrån Dagens Industris prognoser kommer Inwido nå en organisk tillväxt på 3 procent under 2017. Samtidigt kommer genomförda förvärv ge ett ytterligare tillskott för omsättningen på 400 miljoner kronor och mer kan det bli. Bolagets vd Håkan Jeppsson säger att bolaget kan förvärva bolag för 1,0-1,5 miljarder kronor under 2017 och 2018.

Med en rörelsemarginal som under året väntas öka något tar sig resultatet per aktie upp till 8 kronor 2017. Det ger en värdering vid ett p/e-tal på 11. Inwido lockar också med en direktavkastning på 4 procent, resonerar tidningen.

 

Graf: Inwidos utveckling senaste året.

image