Kommentar: Hausse i vårt köpråd

Publicerad 2016-08-18 16:11

Kommentar Invisio är ett bolag med stora militära kunder som är i kraftig tillväxt. Sedan vår köprekommendation har aktien stigit nästan 30 procent, men torsdagens rapport lovar mer och det är en stor potential upp till vår riktkurs.

Att osäkerheten i världen ökar med terror och krig är ett elände, men det går inte att komma ifrån att för en viss typ av industri innebär det goda tider. Det gäller till exempel Invisio som är specialiserat på röstkommunikation under svåra förhållanden och det gäller exempelvis militär, polis och liknande. Men för bara några år sedan var bolaget betydligt mindre med svaga intäkter och olönsamt.

Men under framför allt de två senaste åren har detta vänt och nu har bolaget levererat flera bra kvartalsrapporter i rad. Placeringsguidens analytiker Björn Falkeblad uppmärksammade också bolaget redan i januari i år med en köprekommendation i årets första nummer och den som hängt med från början har redan fått 29 procents avkastning.

Rapporten över första halvåret blev också lysande och aktien steg med över 6 procent under torsdagen. Omsättningen på 163 miljoner var 30 procent bättre än förra året, men rörelseresultatet steg med hela 50 procent till nästan 46 miljoner. Det innebär kraftigt höjda marginaler, eller med 4 procentenheter.

Men eftersom aktien stigit kraftigt sedan tidigare är det svårt att räkna hem aktien på tänkbara vinster i år. Men vår analys pekade på kraftigt ökad vinst även nästa år och det understöds nu av bolagets orderbok som sannolikt är det som imponerar mest på marknaden under torsdagens hausse i aktien.

Bolaget har nämligen fått en order från amerikanska armén på 100 miljoner där leveranser ska ske rullande under 12-månadersperioden juli i år till juni nästa år. Sammanlagt är orderboken på 187 miljoner, vilket är närmast en tvådubbling jämfört med samma tid i fjol.

Trenden är att bolaget får ökade order från både nya och befintliga kunder och att detta sker med ökad lönsamhet. Kombinationen av accelererad tillväxt för omsättning och vinst är en smakfull kompott för aktiemarknaden och sannolikt kommer nu fler analytiker börja följa bolaget samtidigt som existerande analyser kommer uppdateras med höjda riktkurser.

För vår del kommer en uppdatering av vinstprognos och riktkurs i nästa nummer av Placeringsguiden när vi analyserat halvårsrapporten närmare. Men redan med nuvarande riktkurs finns ytterligare en kurspotential på 25 procent.