INVISIO AB: INVISIO lanserar framtidens kommunikationssystem för uppdragskritiska miljöer

2021-05-19 09:45:00

[image]      [image]     [image]
INVISIO introducerar idag en ny plattform som utgör nästa generations taktiska kommunikations­lösning - INVISIO V-Series Gen II. I kombination med INVISIOs headset sätter plattformen en ny, långsiktig standard för audio och hörselskydd utvecklade för försvar och polis.

INVISIO har lång erfarenhet av att erbjuda branschledande lösningar till de mest krävande elitenheterna i världen. Erbjudandet bygger på egenutvecklad och avancerad teknik, som baseras på användarnas erfarenheter i fält.

Plattformen är primärt utformad för professionella användare inom försvar och säkerhet och sätter en ny standard vad gäller både audioprestanda och hörselskydd.

INVISIO V-Series Gen II innehåller en rad nya innovationer. De nya funktionerna inkluderar automatisk anpassning av ljudet utifrån omgivande bullernivå, digital signalbehandlingsteknik som filtrerar bort oönskat brus och samtidigt ökar talförståelsen. Systemet eliminerar vidare allt radiobrus när ljudöverföringen är inaktiv och erbjuder även en smidig övergång från bullriga till tystare miljöer. Utöver att förbättra kommunikation och därigenom bidra till ökad säkerhet, hjälper de nya funktionerna även till att minska bullerrelaterad trötthet hos användarna.

 

INVISIO Gen II-plattformen ger flera nya, unika funktioner till den taktiska kommunikationsmarknaden:

Uppdragsanpassad

Ljudvolymen anpassas automatiskt till omgivande ljudnivå för att möjliggöra en säker, oavbruten och sömlös kommunikation.

INVISIO Audio™

Oöverträffad ljudprestanda som effektivt filtrerar bort allt oönskat brus.

Marknadsledande hörselskydd

Förbättrat skydd för hörseln och med möjlighet till dubblerat hörselskydd tillsammans med situations­medvetenhet - 42 dB SNR / 34 dB NNR-dämpning.

Flexibel och intuitivOändliga konfigurationsmöjligheter gör Gen II lämplig för alla scenarier, och VOX-funktionalitet och röstmeddelanden för intuitiv förståelse.

För extremt bullriga miljöer medför kombinationen av INVISIO X5 (in-ear-headset), INVISIO T7 (over-the-ear-headset) och kontrollenheten V60 Gen II en helt ny standard.

Utöver de möjligheter systemet rymmer från start, kan det även anpassas och byggas ut allteftersom:

"Detta är inte bara en stegvis förbättring av ett befintligt produktsortiment. Det är en ny plattform för taktiska kommunikationssystem och ett paradigmskifte från hårdvara till mjukvara", förklarar INVISIOs utvecklingschef Jan Larsen.

"Detta kommer medföra stora möjligheter för våra kunder eftersom graden av flexibilitet nu ökar högst påtagligt. Vi har tagit ett stort steg framåt när det gäller att tillämpa ny teknik, digital signalbehandlingsteknik och mjukvara. Sammantaget möjliggörs nu löpande uppdateringar av nya, skräddarsydda och smidiga konfigurationsmöjligheter."

Konceptet med skräddarsydda och obegränsade konfigurationer matchar väl de integra­tions­funktioner som redan idag möjliggörs av INVISIOs patenterade IntelliCable®-koncept, ett intelligent chip inbäddat i INVISIO-kablar som gör det möjligt att auto­matiskt upptäcka och uppgradera alla typer av anslutna kommunikationsenheter och deras inställningar.

Gen II-systemet bygger på det arvet från den nuvarande V-serien. Det är designad och optimerad för att möta eller överträffa den stränga militära standarden-810G. Utöver att vara vattentålig ned till 20 meters djup är den även extremt lätt och robust.

INVISIOs försäljningschef, Carsten Aagesen, avslutar: "Vi är mycket glada över att nu kunna presentera V-serien Gen II, vår nya plattform för bästa möjliga audioprestanda och hörselskydd"

För mer information, besök Invisio.com eller kontakta din lokala INVISIO-representant alternativt eposta till info@invisio.com.Ytterligare produktdata och foton finns tillgängliga på begäran.

 

Länkar:

INVISIO V-Series Gen II landing page (https://www.invisio.com/communication-systems/control-units/invisio-v-series-gen-ii/)

INVISIO V-Series Gen II animation (https://youtu.be/Yx6B9HTMaQ0)

 

Foton

1. INVISIO V60 II control unit, möjliggör uppkoppling till alla typer av kommunikationsenheter
2. Produktbild av INVISIO V60 II control unit 
3. Den trådlösa fjärrkontrollen R30, möjliggör styrning av systemet utan att ta handen från vapnet
 

Mediakontakt

Anita Nordhild Olsen, Director Product Marketing, INVISIO
telefon: +45 2784 02610 | epost: aon@invisio.com

 

Om INVISIO AB (publ)

INVISIO utvecklar och säljer avancerade kommunikationssystem som gör det möjligt för yrkesgrupper i bullriga och uppdragskritiska miljöer att kommunicera, skydda sin hörsel och arbeta effektivt. Bolaget kombinerar specialist­kunskaper i akustik och hörsel med ett brett ingenjörskunnande inom bland annat mjukvara, materialteknik och integration. INVISIOs lösningar marknadsförs under de två varumärkena INVISIO och Racal Acoustics. Försäljningen sker via huvudkontoret i Köpenhamn och försäljningskontoren i USA, Frankrike, Storbritannien, Italien och Thailand samt via ett globalt nätverk av partners. INVISIO har säte i Stockholm och är noterat på Nasdaq Stockholm (IVSO). Mer information finns på företagets webbplats www.invisio.com.

Cision