Aktie Investors fokus ligger nu på att fortsätta utveckla Sobi och på det sättet skapa aktieägarvärde. Det säger Investors kommunikationsdirektör Viveka Hirdman-Ryrberg till Nyhetsbyrån Direkt efter att Agnafit Bidcos bud på Sobi fallit.

Agnafit fick in motsvarande drygt 87 procent som var villkorat en acceptgrad på mer än 90 procent. Investor, ägare till 35 procent av Sobi, accepterade budet.

Bedömer du att ert förtroende som storägare är skadat i och med det inträffade?

”Vi kan bara konstatera att budet inte gick igenom. Vi tyckte som vi sa när budet lades i början på september att vi precis i linje med Sobis styrelses rekommendation tyckte budet var attraktivt. Nu har det fallit och då är vårt fulla fokus som huvudägare att fortsätta enligt den strategi som ligger för bolaget vara med och bygga och bidra till ett allt starkare Sobi”, säger Viveka Hirdman-Ryrberg.

Så ni kommer kvarstå som storägare i Sobi?

”Vi är huvudägare i Sobi och nu är vårt fokus att, som den engagerade ägare vi är, sätta full fart fortsatt”, uppger Viveka Hirdman-Ryrberg.

Ni accepterade ett bud på 235 kr. Betyder det att det kommer bli svårt att få mer betalt vid ett eventuellt framtida bud?

”Du ställer en hypotetisk fråga. Vi är ägare i Sobi och nu är vårt fokus på att vara med och fortsätta utveckla bolaget”, svarar Viveka Hirdman-Ryrberg.

Vid lunchtid på fredagen hade Sobi-aktien fallit 23 procent till strax under 175 kr per aktie.