Instalcobolaget Moi Rør förvärvar VVS-bolag

2023-03-30 15:00:00

Halvard Thorsen etablerades 1934 då under namnet Thorsen og Ruud för att 1946 ändra ägarstrukturen och ta namnet Halvard Thorsen. Bolaget har idag 20 anställda och omsätter cirka 42 miljoner kronor.

- Med köpet av detta anrika företag ser vi goda möjligheter att utvecklas vidare tillsammans på Sørlandet. Halvard Thorsen är kända för sina kompetenta medarbetare och de kommer att komplettera oss väl, säger Kåre Henning Åsly, vd på Moi Rør.

Bolaget utför alla typer av VVS-arbeten, nybyggnation, renovering och service. Slutkunderna finns huvudsakligen inom industrin samt byggbolag för bostäder, skolor, sjukhus och energianläggningar.

- Tillsammans med Moi Rør och Instalco ser vi goda möjligheter att bygga upp en större och mer lönsam verksamhet i vår region, säger Jan Buch, vd på Halvard Thorsen.

Instalco genom Moi Rør förvärvar 100 procent av aktierna i Halvard Thorsen AS med förväntat tillträde under april.

För ytterligare information:

Roger Aksnes, divisionschef Instalco Norge +47 916 524 19, roger.aksnes@instalco.se
Fredrik Trahn, kommunikations- och IR-chef Instalco, 070-913 67 96, fredrik.trahn@instalco.se

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 125-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se

Cision