INSTALCO: VINNARE I ENERGIKRISEN – DNB MARKETS

2022-11-22 11:09:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) DNB ser Instalco som ett bolag väl positionerat i en attraktiv marknad med långsiktiga tillväxtfaktorer. Installationsbolaget ses också som relativa vinnare när kunder agerar för att minska sin energianvändning.

Det framgår av en analys där DNB Markets inleder bevakning av Instalco med köprekommendation, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare under tisdagen. Riktkursen är 50 kronor.

Med högre energipriser blir återbetalningstiden på energibesparande system kortare, vilket ökar efterfrågan på installationstjänster, en ekvation som gynnar Instalco, enligt DNB.

Analyshuset anser att Instalcos affärsmodell har en stark kassagenererande potential, med utrymme för ytterligare förvärv och utdelningar.

En stark ebita-tillväxt och ett starkt kassaflöde hjälper även Instalco att hålla sin skuldsättning på en låg nivå, samtidigt som bolaget amorterar på sina skulder.

För räkenskapsåret 2024 ligger DNB 3 procent under Bloombergs konsensus vad gäller omsättningen och 8 procent lägre vad gäller ebit.

DNB:s analys tar höjd för en avtagande organisk tillväxt under 2023–2024, en konsekvens av en allmän nedgång i byggbranschen och ökade behov för avskrivningar av förvärvsrelaterade immateriella tillgångar.

Strax innan 11-tiden på tisdagen var aktien upp 2,2 procent till 45:60 kronor.Direkt-SE