Instalco växer i Norrbotten

2023-03-29 07:00:00

SMT med huvudkontor i Luleå verkar främst i Norrbotten och Västerbotten med kunder i huvudsak inom gruv-, stål- och pappersindustrin samt sjöfart och kommuner och landsting.

- Det här är ett mycket strategiskt förvärv för oss då SMT är verksamma i ett område där vi länge har velat etablera en starkare närvaro. Norra norrlandskusten är ett expansivt område där det planeras för stora investeringar inom industriområdet de kommande åren. SMT kommer att passa väl in i vår industrigrupp, säger Johan Larsson, divisionschef Instalco Norr.

SMT i Norrbotten AB erbjuder service- och underhållstjänster inom industriprojekt samt partnerskap för industrikunder, huvudsakligen inom stål-, gruv- och pappersindustrin.

- Vi ser fram emot att vara med och utveckla Instalcos inom industriområdet och breddningen i norra Sverige. Här får vi också möjligheter att bredda vår affär och vårt erbjudande, säger Janne Palo, vd i SMT.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i SMT Norrbotten AB med tillträde 28 mars.

För ytterligare information:

Johan Larsson, divisionschef Instalco Norr, 070-566 91 23, johan.larsson@instalco.se

Fredrik Trahn, kommunikations- och IR-chef Instalco, 070-913 67 96, fredrik.trahn@instalco.se

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 125-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se

Cision