Insiders Personer med insyn i företagens ekonomi får inte handla med aktier i bolaget inom en viss tidsperiod inför att delårsrapporterna släpps. Men när rapporterna offentliggjorts är det fritt fram. Ett antal insynspersoner har köpt eller sålt aktier sedan i slutet av juli och början av augusti. Här är ett urval av de affärer som publicerats av ägardatatjänsten Holdings eller Finansinspektionens insynsregister hittills under månaden.

Finansmannen Staffan Persson har på tisdagen köpt 79.336 aktier i förrådsbolaget 24 Storage där han sitter i styrelsen. Aktierna köptes till kurs 38,50 och hela köpet summerades därmed till drygt 3 miljoner kr.

Staffan Persson äger nästan 2,4 miljoner aktier i bolaget efter köpet, ett innehav som motsvarar 15,6 procent av aktierna och rösterna. Han är näst största ägare efter Ernström & Co. Staffan Persson är storägare även i bland andra Synthetic MR, Ovzon och Pledpharma.

Peter Hamberg, som är styrelseledamot i C-rad, har köpt 37.447 aktier i bolaget för totalt drygt 1,2 miljoner kr. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Peter Hamberg, som suttit i C-Rads styrelse sedan 2013, äger 710.000 aktier i bolaget efter transaktionen, enligt ägardatatjänsten Holdings noteringar.

Peter Hamberg har en omfattande aktieportfölj. Hans värdemässigt största innehav är Net Ent där han kontrollerar 2,2 procent av aktierna och drygt 9 procent av rösterna. Han sitter även i Net Ents styrelse.

Christine Lind, tidigare vd i Medivir och numera bland annat styrelseledamot i Xspray, har den 17 augusti köpt 1.196 aktier i Xspray för totalt 150.000 kr. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.

Hon äger 4.000 aktier i Xspray efter köpet, enligt ägardatatjänsten Holdings insynsregister. Christine Lind har suttit i Xsprays styrelse sedan 2019. Xspray föll med 41 procent i torsdags förra veckan och har fortsatt backa efter det. Xspray Pharma lyckades inte uppfylla kraven på statistisk bioekvivalens för produktkandidaten Hynap-Dasa i jämförelse med originalläkemedlet Spryce, meddelade bolaget i onsdagskväll förra veckan.

Peter Rosén, som är finanschef och tillförordnad vd på Hexpol, har köpt 17.000 aktier i polymertillverkaren. Det framgår in inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Aktierna köptes för 62,77 kr per aktie, totalt nästan 1,1 miljoner kr. Peter Rosén, som började på Hexpol i slutet av 2019, ägde inte några aktier i bolaget sedan tidigare, enligt ägardatatjänsten Holdings noteringar.

Patrik Lingårdh, som är styrelseledamot och storägare i Train Alliance, har den 6 och den 7 augusti köpt totalt 21.000 aktier i bolaget som är verksamt inom järnvägsinfrastruktur. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Köpen gjordes till nivåer kring 70 kr och var totala värda cirka 1,5 miljoner kr.

Patrik Lingårdh, som har suttit i Train Alliance styrelse sedan 2019, äger 569.105 aktier i bolaget efter köpen, enligt ägardatatjänsten Holdings. Posten motsvarar cirka 3,3 procent av aktiekapitalet och 1,6 procent av rösterna. Train Alliance listades på First Norht i början av 2020.

Det norska biometribolaget Idex Biometrics vd Vince Graziani har den 14 augusti köpt 350.000 aktier för i genomsnitt 1,65 norska kr. Köpet uppgår totalt till cirka 578.000 norska kr. Det framgår av ett norskt insynsmeddelande. Vince Graziani äger efter köpet 535.000 aktier i bolaget, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Ingrid Bojner, som är kommersiell chef, eller ”CCO”, på Storytel har den 11 och 12 augusti köpt totalt 14.500 aktier i ljudboksbolaget. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Aktierna köptes till kurser om 242-263 kr och totalt köpte Ingrid Bojner aktier för 3,7 miljoner kr.

Hon äger 25.500 aktier efter transaktionen, enligt ägardatatjänsten Holdings insynsregister. Ingrid Bojner blev kommersiell chef på Storytel 2018. Hon har dessförinnan varit bland annat försäljningschef på Telia Sonera.

Espen Johannesen, chef för konsumentlån på TF Bank, har köpt 8.335 aktier i nischbanken för 89,09 kr styck, motsvarande en likvid på 0,7 miljoner kr. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister torsdagen den 13 augusti. Efter aktieköpet har Espen Johannesen 24.335 aktier i TF Bank, enligt ägardatabasen Holdings.

Storytels tillförordnade finanschef Jörgen Gullbrandson köpte på tisdagen den 11 augusti 1.170 aktier i ljudboksbolaget för total 284.000 kr. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Aktien i Storytel backade med nästan 9 procent den 11 augusti efter bolagets rapport för det andra kvartalet.

Gruvprospekteringsbolaget Endomines vd och största ägare Gregory Smith har den 6 augusti, via bolaget TVL Gold 1 LLC, sålt 120.468 aktier i bolaget för totalt nästan 0,9 miljoner kr. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.

Gregory Smith, som sålde aktier i Endomines för drygt 5 miljoner kr tidigare i somras, äger 32,8 miljoner aktier efter den senaste affären. Innehavet motsvarar cirka 28 procent av aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Bravidas inköpschef Lars Korduner har sålt 30.000 aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynslista. Aktierna såldes den 6 augusti och inbringade totalt 3 miljoner kr. Före försäljningen hade Lars Korduner 46.531 aktier i Bravida enligt ägardatatjänsten Holdings.

Det har även nyligen framkommit att Bravidas chefsjurist också sålt 30.000 aktier för sammantaget cirka 3 miljoner kr. Hans innehav uppgår till 35.769 aktier efter minskningen, enligt Holdings.

 

 

Aktie
Norwegian inleder rekonstruktionprocess i Irland
Börsen
Försiktigt uppåt på börsen
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens köprekar
Analys
Morgan Stanley ser nu positivt på TeslaFör första gången sedan 2017
Foto: Shutterstock
Placera
DNB: Så kan Biden-effekten påverka börserna"Positivt för grön omställning, sjukvård och infrastruktur"
Analys
ABG: Därför höjer vi Dometic till köp
Makro
EU ska åter granska ekonomiska obalanser i Sverige
Foto: istockphoto
Bostad
Analytiker spår fortsatt stigande bopriserMen möjligen i långsammare takt
Förvärv
Embracer köper 13 bolagFlaggar för ökad omsättning
Rapport
Rejäl vinstökning för Embracer
Foto: istockphoto
Bostad
Valueguard: Bopriserna fortsatte uppåt i oktober"2020 ett av de starkaste åren på bomarknaden"
Foto: Gränges
Aktie
Gränges tar in 1,7 miljarder i nyemission
Rapport
Hemestereffekt lyfte Garos resultat
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Aktie
Skistar kan stänga i Sälen i jul
Foto: istockphoto
Placera
BofA: Proffsinvesterarna tror på "full bull""Satsar på emerging markets och olja"
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Bostad
Trendbrott: Allt svårare sälja smålägenheterHemnet: Stora lägenheter driver prisutvecklingen
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT
Bolån
FI återinför amorteringskravet om krisen uteblir 2021
Aktie
Pareto: Överraskande att SKF:s vd avgårNya mål kan vara orsaken
17/11
Trading Direkt med teknisk analys och markrointervju
Räntan
Nordea: Riksbanken krattar manegen för mellanmötesåtgärd
Analys
SHB: Pandemin kan skapa avbokningsvåg hos Skistar
Aktier
Buffett säljer bank och köper läkemedel
Aktie
Tesla in i S&P 500
Handelsbanken: Bomarknaden går in i lugnare fas