Insiders i köptagen

Publicerad 2013-01-16 14:59

Aktier Aktiviteten bland insiders på Stockholmsbörsen har varit låg sedan årsskiftet. Men några bolag sticker ut.

Enligt Investtechs senaste insiderrapport har andelen köptransaktioner varit 67 procent under den senaste veckan. Det är ungefär lika mycket som snittet för 2012.

Stigande insiderscore

MQ, Net Entertainment och Skistars så kallade insiderscore har stigit mest under de senaste två veckorna, konstaterar Investtech.

Trots att MQ:s aktie stigit rejält den senaste tiden passade vd:n på att tanka 10 000 aktier förra veckan. Det kan enligt Investtech tolkas som att han tror på fortsatt uppgång. Det är för övrigt den första köptransaktionen för MQ-insiders på över ett år. MQs insiderscore ligger nu på +32.

Net Entertainments vd ökade på med 2 000 aktier den 9 januari. Samma dag köpte en annan insider 1000 aktier. Insiderscoret är nu +87.

Skistars storägare Mats Paulsson har också varit på köphumör och har köpt flera småposter genom sitt bolag Stjärnhimlen Invest. Även styrelseledamoten Pär Nuder har ökat ägande med nästan 3 500 aktier. Skistars insiderscore är nu +89.

Inte mindre än nio insiders köpte aktier i Karolinska Development i slutet av december. Aktien hade då redan stigit rejält men insiderköpen kan tolkas som att insiders bedömer att det fortfarande finns uppsida i aktien, skriver Investtech. Aktiens insiderscore ligger på topp (+100).