Aktie (Uppdaterad) Liberty Latin America, kallat Lilac, har avslutat samtal med Millicom om ett förvärv utan att ha lämnat något bud.

Det meddelar såväl Millicom som Lilac i pressmeddelanden som skickades ut på tisdagskvällen.

Tidigare under tisdagen skrev Nyhetsbyrån Direkt, med hänvisning till Bloomberg News, att Lilac var intresserat av ett potentiellt förvärv av Millicom för en prislapp på 7,6 miljarder dollar.

Nyheten om att samtalen mellan Lilac och Millicom avbrutits kom först från Lilac som skickade ut ett pressmeddelande strax efter New York-börsernas stängning på tisdagskvällen.

Lilacs pressmeddelande, liksom Millicoms, var kortfattat och Lilac skriver utöver att diskussionerna avbrutits att bolaget är fortsatt fokuserat på sin tillväxtstrategi.

Källor till Bloomberg News uppger att de båda parterna skulle ha träffats senare under veckan för att diskutera budförslaget från Linac om 710 kronor per aktie där hälften skulle bestå av kontanter och andra hälften av aktier.

Källorna uppger även att Kinnevik, med 37 procent av aktierna i Millicom, indikerat att investmentbolaget var berett att ge sitt stöd till förslaget, men att Lilac hade svårare att få stöd från ledningen i Millicom. Cheferna ska ha uttryckt farhågor kring Lilacs skuldbörda och aktiekurs och därför velat ha en högre budpremie och högre andel kontanter, enligt Bloombergs källor.

Miljardären John Malone, som kontrollerar Lilac, måste nu ta fram en plan B för Lilac, skriver Bloomberg News. Problemet är att det inte finns så många andra alternativ, konstateras det i artikeln.

”Det finns inte någon uppenbar annan förvärvskandidat som är i närheten av samma betydelse som Millicom”, sade Kevin Roe, analytiker på Roe Equity Research.