IMMUNOVIA: CMS SATT INDIKATIVT PRIS 897 USD FÖR IMMRAY PANCAN-D

2022-09-26 08:56:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Immunovia meddelar att Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) publicerat en indikativ prissättning på 897 dollar för Immray Pancan-d-testet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

CMS är en federal myndighet i USA som tillhandahåller sjukvårdsförsäkring till mer än 100 miljoner människor i USA.

CMS valde att följa rekommendationen som tidigare gjorts av den rådgivande gruppen för kliniska diagnostiska laboratorietester (CDLT) och likställa ersättningsnivån för Immray Pancan-d med kod 81503, varumärke OVA1, som för närvarande har ett pris på 897 dollar. Efter en remissperiod kommer CMS att slutföra sitt underlag för ersättningsbeslut under november.

"Att ta emot det preliminära ersättningsbeslutet är en ytterligare milstolpe på den tidigare kommunicerade vägen för kommersialisering i USA. Vi är mycket nöjda att den nivå som preliminärt bestäms av CMS värderar vårt innovativa blodbaserade test för bukspottkörtelcancer på ett rimligt sätt. Även om detta inte representerar ett beslut på ersättningsnivå för försäkringsersättning av Immray Pancan-d-testet, är det ett viktigt steg i processen att säkra ersättning för Immray Pancan-d-testet vid tidig upptäckt av cancer i bukspottkörteln", kommenterar Philipp Mathieu, vd för Immunovia.Direkt-SE