HUSVAGNAR: REGISTRERINGARNA NED I OKTOBER, ÄVEN FÖR HUSBILAR

2022-11-01 16:13:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Husvagnsregistreringarna i Sverige sjönk i oktober till 157 stycken, jämfört med 166 motsvarande månad i fjol. Ackumulerat under årets tio första månader har 3.054 husvagnar registrerats, en minskning med 17 procent från motsvarande period i fjol.

Det uppger Husvagnsbranschens riksförbund (HRF) i ett pressmeddelande.

Även husbilsregistreringarna visade under oktober en nedgång, till 199 husbilar (238). Hittills i år har det totalt registrerats 3.269 husbilar, en minskning med 31 procent.

"Som förväntat nyregistrerades färre husvagnar och husbilar under oktober. Ett oroligt omvärldsläge med räntehöjningar, energikris och Rysslands krig i Ukraina påverkar just nu alla branscher. Lägg till det fortsatta leveransproblem för insatsvaror till följd av pandemin", skriver HRF.

"Intresset för mobilt boende är fortsatt starkt men bilden som våra återförsäljare ger är att kunderna just nu avvaktar för att se vart det tar vägen", säger Lars-Erik Hörmander som är ordförande i Husvagnsbranschens Riksförbund.

Trenden för året pekar mot ett ganska normalt år i antal nyregistreringar om man räknar bort registreringar av skattetekniska skäl, tillägger han.Direkt-SE