Husqvarna Group: Husqvarna lanserar robotgräsklippare utan slinga för privata trädgårdar

2022-10-13 07:00:00

För mer än 25 år sedan lanserade Husqvarna världens första robotgräsklippare och ändrade gräsklippningen för all framtid. Med Husqvarnas senaste Automower[®] och den banbrytande satellitstyrda navigeringstekniken, Husqvarna EPOS (Exact Positioning Operating System), inleds ett nytt kapitel inom gräsmatteskötsel för konsumenter. Husqvarna EPOS lanserades för tre år sedan för kommersiella användare och är en väl beprövad teknik för professionella robotgräsklippare. Detta inkluderar Husqvarna Ceora, en robotgräsklippare med kapacitet att klippa gräsmattor på upp till 50 000 m[2].

Husqvarna Automower[®] NERA kan arbeta med en precision på 2-3 cm och klarar av ojämn terräng och sluttningar med upp till 50 procents lutning. För att Automower[®] NERA-serien ska fungera utan slinga kompletteras den med ett EPOS-plug-in-kit, som säljs som ett separat tillbehör.

- Husqvarna gör trädgårdsskötsel och gräsklippning enkelt där smarta robotar och uppkopplade enheter gör det mesta av jobbet. Som pionjärer och världsledande inom robotgräsklippare vill vi fortsätta driva utvecklingen framåt. Vi är verkligen glada över att kunna erbjuda både proffs och nu privata trädgårdsägare denna innovativa lösning utan slinga, säger Glen Instone, President Husqvarna Forest & Garden.

Husqvarna Group är den globala marknadsledaren inom robotgräsklippare. Koncernens övergripande strategi är att påskynda transformationen till mer koldioxidsnåla lösningar genom robotisering och elektrifiering.

För mer information om Husqvarna NERA, klicka här (https://news.cision.com/se/husqvarna-sverige/r/snart-kommer-robotgrasklippare-utan-slinga-for-villaagare,c3646545)

Cision