I annonssamarbete med INSIDEBITCOINS.COM

I annonssamarbete med InsideBitcoins.com Om du drömmer om att bli förmögen behöver du göra mer än att bara tjäna pengar. Du är kanske redan inne i tankebanorna, men tänker att det inte är dags att börja investera pengar. Du är redan lite i panik på grund av den rådande krisen, men i slutändan måste du oavsett vara disciplinerad nog att hålla fast vid de pengar du tjänar – för att sedan ta nästa steg och lära dig hur du kan öka ditt kapital.

Det bästa sättet att få ditt kapital att växa är genom att lära sig att investera

Så enkelt är det. När du blir investerare kommer du att använda dina pengar för att skaffa saker som erbjuder potentialen för lönsam avkastning genom ett eller flera av följande:

  • Ränta eller utdelning från besparingar eller utdelningsbetalande aktier och obligationer.
  • Kassaflöde från företag eller fastigheter.
  • Värdering av värde från en aktieportfölj, fastigheter eller andra tillgångar.

När du lär dig att bli en investerare kommer du börja att ägna dina begränsade resurser till de saker som har den största potentialen för avkastning. Så kan du betala ner dina skulder eller fixa huset du drömmer om.

Det finns olika sätt att investera sina pengar på

Var pengar ska investeras beror på dig som individ och din risktolerans, om pengarna ska investeras på lång eller kort sikt. En del njuter av spänningen att undersöka specifika företag och köpa aktier, och andra föredrar att låta en fondförvaltare sköta aktievalet. Här listar vi tre olika sätt man kan investera sina pengar:
Investera i aktier

Aktier är en av de huvudsakliga investeringstyperna. De bär risk, men kan erbjuda den högsta avkastningen. Att investera i aktier betyder att köpa och hålla dem ett tag för att tjäna pengar. Om du köper aktier i större, länge etablerade företag så kommer du förmodligen att få utdelning, men kanske inte snabb tillväxt.

Investera i kryptovalutor

Kryptovalutor har varit ett ämne med intensiv diskussion de senaste åren. Kryptovalutor är digitala tillgångar som människor använder som investeringar och för köp online. Du byter ut verklig valuta, som svenska kronor, för att köpa ”mynt” eller ”tokens” för en given kryptovaluta. Att köpa Bitcoin är den mest populära. Den distribueras och används via internet, genom ”digitala plånböcker”. Den största fördelen med denna kryptovaluta är att det är snabbt och enkelt, och att man kan skicka pengar var som helst i världen. Men det finns såklart även nackdelar, bland annat så fluktuerar dess växelkurs kraftigt.

Investera i fonder

Fonder är en typ av investeringssäkerhet som möjliggör det för sina investerare att sammanföra sina pengar till en professionellt förvaltad investering. Fonder kan investera i aktier, obligationer, kontanter eller andra tillgångar. Dessa underliggande säkerhetstyper, som kallas innehav, kombineras till en fond som också kallas för portfölj.

Av: InsideBitcoins.com

Detta är en annons från InsideBitcoins.com och ska inte tolkas som redaktionellt material från Privata Affärer.