Asien Asiatiska börser handlades nedåt på torsdagsmorgonen, efter att amerikanska centralbanken Federal Reserve uppfattats ha fortsatt åtstramande ambitioner efter onsdagens räntehöjning.

Vid klockan 7.20 var Hongkongs ledande index Hang Seng ned med 2,9 procent, samtidigt som Shanghais kompositindex var ned med 0,4 procent.

Utöver Federal Reserves räntehöjning och beska tongångar om fortsättningen för att tämja inflationsuppgången, utkom data som visade att Kinas tjänstesektor bromsade in mer än väntat i oktober på grund av covid-policyn som medfört nedstängningar i ekonomin.

Datan kyler också av förhoppningar om att Kina planerar byta fot och avsluta nolltoleranspolicyn. Rykten om en sådan gir florerade tidigare i veckan och fick Hang Seng-index att rusa.

Tokyobörsen i Japan höll helgstängt för firande av kulturdagen. I Australien sjönk Sydneybörsens S&P/ASX200 med 1,8 procent.

Federal Reserve höjde som väntat styrräntan med 75 punkter till 3,75-4,00 procent, den fjärde 75-punktershöjningen i rad. Fed konstaterade i uttalandet att de för att bestämma takten i framtida höjningar kommer att beakta den ”kumulativa åtstramningen av penningpolitiken” och fördröjd inverkan på ekonomin.

Uttalandet tolkades som en nedtrappad takt i närtid och Wall Streets börser handlades uppåt och dollarn nedåt. Fed-chefen Jerome Powell följde dock upp med mer beska besked vid pressträffen en halvtimme efter räntebeskedet, då han betonade att det är alltför tidigt att diskutera en paus i räntehöjningarna.