HOIST: SVÅRT ÖKA FORDRINGSKÖP FÖR ATT KOMPENSERA FÖR UK - SEB

2022-04-29 11:54:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kredithanteringsföretaget Hoist Finance väntas ha svårt att öka investeringstakten i fordringsköpen för att kompensera för den verksamhet som bolaget avyttrar i Storbritannien.

Det skrev SEB i den analys där banken på torsdagseftermiddagen sänkte sin rekommendation för Hoist till behåll från köp, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare på fredagen.

"Vi förstår inte varför Hoist har haft svårt att förvärva portföljer sedan pandemin bröt ut medan stora konkurrenter inte har haft samma problem. Vi medger att Hoist-aktien är fortsatt billig sett till multiplar, men vi tror att det finns bättre riskjusterade avkastningsmöjligheter på andra håll medan Hoist återuppbygger sin balansräkning med bättre portföljer", resonerar SEB i analysen.

Riktkursen sänks samtidigt från 35 till 32 kronor.

Hoist-aktien var ned 0,1 procent till 30:28 kronor under fredagsförmiddagen, efter att på torsdagen ha stigit med 4,6 procent.

SEB beskriver delårsrapporten som stökig efter att Hoist börjat redovisa den sålda brittiska verksamheten som avyttrad verksamhet.Direkt-SE