Hoist Finance förvärvar NPL-portfölj i Storbritannien

2022-05-31 08:30:00

"Det är med glädje vi annonserar det här förvärvet av en stor portfölj på den viktiga brittiska marknaden. Den tidigare meddelade avyttringen av vår befintliga brittiska portfölj av icke-säkerställda förfallna lån och kredithanteringsverksamhet frigör kapital som vi nu kan investera i portföljer med attraktiv avkastning. I enlighet med vår strategi för Storbritannien, kommer kredithanteringsverksamheten för den här specifika portföljen att utföras av tredje part", säger Lars Wollung, VD.

Säljare är en stor köpare av låneportföljer i Storbritannien. Transaktionen förväntas slutföras den 8 juni 2022.

För vidare information vänligen kontakta:
Ingrid Östhols, Head of Communications & Investor Relations
Telefon: +46 72 506 1423
E-post: ir@hoistfinance.com

Denna information är sådan information som Hoist Finance AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 maj 2022 kl. 08:30 CEST.

Om Hoist Finance
Hoist Finance är en tillförlitlig kredithanteringspartner till privatpersoner, företag och banker i tretton europeiska länder. Med nästan 1 500 dedikerade kollegor, smarta digitala lösningar och en djup förståelse för individuella finansiella situationer hjälper vi över sex miljoner kunder att hålla sina åtaganden. Detta åstadkommer vi genom att sätta upp hållbara återbetalningsplaner så att alla kan inkluderas i det finansiella ekosystemet. Hoist Finance har en bred portfölj av tillgångsklasser och vår webbaserade sparplattform i Sverige, Tyskland och Storbritannien bidrar till vår unika finansieringsmodell. Hoist Finance grundades 1994 och är idag ett publikt bolag noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, vänligen besök hoistfinance.com.

Cision