HEXATRONIC: FOKUS PÅ SÄKRA KAPACITET FÖR HANTERA TILLVÄXT - VD

2022-06-03 07:59:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hexatronic ser förutsättningar för fortsatt tillväxt, efter ett första kvartal 2022 som innehöll en stark organisk tillväxt i USA såväl som i Europa. Fokus framöver är att säkerställa att kapaciteten är tillräcklig för att hantera tillväxten.

Det säger Hexatronics vd Henrik Larsson Lyon till Nyhetsbyrån Direkt i samband med evenemanget Redeye Growth Day, som hölls på torsdagen.

"Vi arbetar för att säkerställa att vi har tillräcklig kapacitet för att möta efterfrågan från befintliga och nya kunder", säger han.

Hexatronic gör för närvarande investeringar för att höja produktionskapaciteten i Hudiksvall, South Carolina i USA, Österrike och Holland.

"Det är viktigt att dessa investeringar håller plan så att vi får mer kapacitet", lägger han till.

Under det första kvartalet ökade Hexatronics omsättning med 119 procent, varav 73 var organiskt. Under förra året var omsättningen lägst under det första kvartalet för att sedan öka kvartal för kvartal hela året. Med den historiken är det "inte rimligt" att Hexatronic varje kvartal ska kunna ligga på sådana tillväxttal som sågs under första kvartalet i år, resonerar Henrik Larsson Lyon.

"Men vi har goda förutsättningar att ha fortsatt stark tillväxt. Tyskland håller på att dra i gång och i USA har vi Joe Bidens infrastrukturanslag som kommer att börja fördelas i slutet av det här året och i början av nästa år. Då kommer en extra boost", säger han.

Samtidigt har pandemin satt fingret på behovet av att bygga ut fiber i flera länder. I Tyskland, England och USA är fiber inte alls lika utbyggt som i Sverige, enligt Hexatronic-vd:n.

Hexatronic har en god position på marknaderna i Tyskland och England, men i USA är positionen "väldigt liten".

"Där kan andelen bra gå åt ett håll", säger Henrik Larsson Lyon.

Hexatronic vill också göra fler förvärv. Med bolagets kreditfaciliteter, och likvida medel, är det inga problem att göra några stycken mindre förvärv. Om det blir något större förvärv behöver kapitalsituationen dock ses över, enligt Henrik Larsson Lyon.

"Vi tittar i USA, på flera olika bolag. Vi tittar även i Tyskland och i England. Vi har också andra områden som vi vill växa inom, exempelvis inom fiberlösningar inom tuffa miljöer och datacenter", säger han.

Graf över Hexatronics kursutveckling senaste 12 mån:

image

Källa: InfrontDirekt-SE