Hexagon stärker sina lösningar inom gruvdrift med förvärvet av Minnovare

2022-01-10 08:00:00

Malm ovanjord har blivit mer och mer exploaterad, vilket lett till att gruvor i allt större utsträckning behövt söka sig underjord efter mineraler och metaller. Minnovares teknik är specialiserad på att eliminera manuella, arbetsintensiva och oproduktiva processer inom underjordisk gruvdrift, vilka ofta kan leda till misstag vid sprängning, utspädning och driftstopp. Deras avancerade hårdvara, kombinerat med mjukvara som fångar verkligheten, levererar den snabbaste och mest exakta datainsamlingen i borrprocessen någonsin, vilket leder till ökad effektivitet, produktivitet och lönsamhet för gruvor. Lösningen använder sensorer, mjukvara och dataanalys för att assistera vid de problem som uppstår under borrprocessens resursplanerings-, utvecklings- och produktionsfas.

"Integrationen av Minnovares innovativa gruvdriftslösningar tillsammans med vår starka, tekniska kärnkompetens passar Hexagon väldigt bra strategiskt. Det kommer att skapa ovärderliga lösningar för kunder som vill förbättra hastighet och precision och samtidigt sänka kostnaderna i sin underjordiska borrverksamhet. Förvärvet stärker vårt erbjudande inom borrnings- och sprängningsprocessen och är ett stort steg framåt i vår strategi för underjordiska gruvor. Vi ser också möjligheter att expandera Minnovares portfölj internationellt genom Hexagons globala nätverk", säger Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén (https://twitter.com/olarollen).

Minnovare grundades 2012 i Perth i västra Australien och har en stark meritlista med mer än 150 kontrakterade system i över 90 gruvor, vars intäkter till större delen är återkommande. Minnovare blir en del av Hexagons division Mining. Förvärvet har ingen signifikant påverkan på Hexagons resultat och stängdes tidigt under 2022.

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Luthström, Head of Sustainability and Investor Relations, Hexagon AB, +46 8 601 26 27, ir@hexagon.com
Kristin Christensen (https://twitter.com/kristin4change), Chief Marketing Officer, Hexagon AB, +1 404 554 0972, media@hexagon.com

Cision