Aktietips Börsveckan är tillbaka från sommarlov och har en hel del aktier att rekommendera.

Kontraktstillverkaren Note håller tillväxten väl uppe och bör också kunna öka vinsten tvåsiffrigt både i år och 2021. Aktien är inte uppenbart billig men bolaget känns välkapitaliserat, heter det och landar i ett köpråd.

Handicare, som är mitt i en turnaround, har mycket att bevisa men Börsveckan bedömer att ledningen kan få till de besparingar som aviserats och då ser uppsidan i aktien fin ut, heter det. Köpråd utfärdas även här.

Norska Adevinta har en attraktiv affärsmodell med fokus på digitala handelsplatser. Kombinerat med förvärv ser tillväxtmöjligheterna goda ut men aktien har gått starkt och Börsveckan väljer att avvakta just nu.

Peab har hittills klarat coronakrisen ganska väl med en diversifierad affärsmodell och förvärv. Aktien ser inte dyr ut givet förväntad lönsamhetsåterhämtning kommande år samt optionen i utdelning av Annehem. Börsveckans köpråd kvarstår.

Cramo-avknoppningen Adapteo, som hyr ut anpassningsbara byggnader, har i grunden en stabil verksamhet. Men överkapacitet och prispress råder och värderingen tar inte höjd för utmaningarna. Börsveckan ser inget omedelbart köpläge och avvaktar.

Byggpartner fortsätter att leverera goda resultat i turbulenta tider och orderingången har ökat rejält vilket ger en rejäl potential för vinsten. Byggpartner känns som en bra aktie att äga de kommande tolv månaderna, skriver Börsveckan och ger rådet köp.

Tidningen ser även köpläge i Byggmax och tar med den aktien i sin portfölj.

Cloetta-aktien har tappat mark på börsen efter att konsumenterna ratat lösviktsgodis under pandemin. Även om det kan dröja innan efterfrågan återvänder är Cloetta en ocyklisk aktie som lockar just nu, skriver Börsveckan och upprepar tidigare köpråd.

Scandi Standard påverkas av coronapendemin som slagit negativt mot restauranger och storhushåll men som ökat dagligvaruhandeln. Rapporten för andra kvartalet släpps den 26 augusti. Börsveckan vill se tydliga förbättringar i lönsamheten för att köpa aktien och väljer att avvakta.

Sensys Gatso har fått en bra start på året och även om covid kan sätta käppar i hjulet är de långsiktiga tillväxtförutsättningarna riktigt bra, anser både Börsveckan och börsen. Efter kursrusningen ser Börsveckan därför inget tydligt köpläge och avvaktar.