HEALTHCARE DIREKT: VICORE PHARMAS VD OM KOMMANDE FAS 2B-STUDIEN

2023-03-06 13:20:02

https://www.youtube.com/watch?v=eDdRUredRNUimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare gästas av Carl-Johan Dalsgaard, vd vid Vicore Pharma. Forskningsbolaget står inför en fas 2b-studie med läkemedelskandidaten C21 vid behandling av lungsjukdomen IPF (idiopatisk lungfibros).

Vi lyfter frågan om vad Vicore Pharma vill uppnå med sin studie och hur utformningen av denna studie skulle kunna se ut. Ett mått som ofta används i detta forskningsområde är forcerad vitalkapacitet (FVC). Här reder vi ut begreppet och ser till de resultat som Vicore Pharma tidigare har visat i fas 2a-studien under namnet Air.

Analyshuset DNB har under veckan som gått sänkt sin riktkurs för Vicore Pharma till 70 kronor från tidigare 98 kronor med en bibehållen köprekommendation.

Segmentet Magnus svarar och förklarar lägger i dag sitt fokus på den sällsynta njursjukdomen IgA-nefrit som specialistläkemedelsbolaget Calliditas Therapeutics verkar inom.

I en marknadsuppdatering tar vi upp Bioarctic samt diagnostestbolaget Aegerbio. På måndagen har vi även större kursrörelser i forskningsbolaget Isofol Medical och vaccinutvecklaren Expression Biotech.

Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science.Direkt-SE