HEALTHCARE DIREKT: LIFE SCIENCE-MILJARDÄREN OM LINC-NOTERINGEN

2021-05-27 12:19:01

https://www.youtube.com/watch?v=8zMLo7ZVXVgimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av programmet.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science. I veckans avsnitt gästas vi av Karl Tobieson, vd på Linc, samt Bengt Julander, storägare i Linc som svarar på frågor inför life science-investeraren Lincs börsdebut på fredagen den 28 maj 2021.

Under intervjun berör vi både Lincs noterade innehav såsom Sedana Medical, Calliditas Therapeutics och Medcap såväl som tre av de onoterade innehaven. Vi tittar också på bakgrunden till investeringen i Initiator Pharma.

Cantargias vd Göran Forsberg svarar på frågor om resultaten från Canfour-studien inom bukspottkörtelcancer. I den gångna veckan presenterades medianöverlevnad från studien.

Läkemedelsbolaget Oncopeptides övergripande resultat från Ocean-studien låg på gränsen mellan att visa på ett bättre eller lika bra utfall som Celgenes Imnovid i den jämförande studien med melflufen under varumärket Pepaxto. Vi reder ut begreppen och ger en bild av hur analytikerna väljer att tolka studieutfallet.

Karolinska Developmentsw portföljbolag Umecrine Cognition förbereder en listning av sin aktie med syfte att finansiera den utvecklingsplan som bolaget har tagit fram för golexanolon som behandling av leverencefalopati (leverkoma).Direkt-SE