HEALTHCARE DIREKT: IRLABS VD OM FAS2B-STUDIEN INOM PARKINSONS

2022-09-26 13:14:26

https://www.youtube.com/watch?v=-YFLTU8w1Eoimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare gästas av Richard Godfrey, vd för Irlab Therapeutics. Under intervjun förklarar vi det primära målet i bolagets fas 2b-studie med läkemedelskandidaten mesdopetam under utvärdering vid behandling av ofrivilliga överrörelser, så kallade dyskinesier, orsakade av användning av läkemedlet levodopa vid behandling av Parkinsons sjukdom.

Forskningsbolaget Oncopeptides har haft en minst sagt turbulent vecka med kraftiga kursfall. Bolagets behandling för blodcancerformen multipelt myelom har varit uppe för avhandling i ett rådgivande kommittémöte hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Omröstningen kring Onopeptides läkemedel Pepaxto fick ett negativt utfall med röstsiffrorna 2 för och 14 emot.

Besked om kapitalanskaffningar har gett stora kursrörelser inom sektorn. Både Redwood Pharma och Sprint Bioscience aktiekurser rasade efter de båda bolagens emissioner. Vi ställer oss frågan om hur det tuffare klimatet för kapitalanskaffningar kan påverka sektorn.

I en mer positiv ton har forskningsbolaget Kancera presenterat prekliniska resultat som visar på ökad effekt av cellgifter och bromsad tumörtillväxt inom äggstockscancer. Bolaget kommer även att inleda en klinisk studie med läkemedelskandidaten Kand567 inom just äggstockscancer.

Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science.Direkt-SE