HEALTHCARE DIREKT: HEALTHCAP-CHEFEN OM UTVALDA PORTFÖLJBOLAG

2023-03-27 13:08:35

https://www.youtube.com/watch?v=yq-a56tFkF4image

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare gästas av doktor Mårten Steen, managing partner vid Healthcap. Under intervjun får vi ta en närmare titt på tre utav venture capitalbolagets onoterade innehav.

Adcendo bedriver forskning inom läkemedelsklassen ADC (Antibody Drug Conjugates), en målriktad form av cancerbehandlingar. Forskningsbolaget Hemab forskar inom blodsjukdomar och en form av blodproppar så kallad trombos. Pretzel Therapeutics har inriktat sig på forskning mot sällsynta mitokondriella sjukdomar.

Dessutom gör vi ett nedslag i tre Stockholmsnoterade bolag där Healthcap finns med i ägarlistan, Bonesupport, Oncopeptides och Vicore Pharma.

I en marknadsuppdatering tar vi upp studiebeskeden i fas 3 för specialistläkemedelsbolaget Sobi. Trots att det primära målet uppnåddes uteblev en större kursrörelse. Vi delar med oss av analytikernas syn på saken.

Alligator Bioscience har tappat runt halva sitt börsvärde på en vecka efter besked från forskningsbolaget om en kapitalanskaffning.

Forskningsbolaget Vivesto skriver ned 180 miljoner kronor av Apealea-projektet vid behandling av äggstockscancer då Elever, som innehar rättigheterna att kommersialisera produkten, nu arbetar för att överlåta sina rättigheter till Apealea.

I segmentet Magnus svarar och förklarar är ämnet passande nog venture capital.

Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science.Direkt-SE