HEALTHCARE DIREKT: ANALYTIKER OCH Q-LINEAS VD OM AVSLUTAT AVTAL

2022-11-07 12:56:05

https://www.youtube.com/watch?v=IeHGGRiMqEUimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare gästas av Q-lineas vd Jonas Jarvius och Redeye-analytikern Johan Unnerus. Q-linea meddelade i slutet av oktober om att det globala distributionsavtalet med Thermo Fischer Scientific avslutas. Samtidigt närmar sig bolagets produkt Astar, ett system för antibiotikadiagnostik, ett USA-godkännande.

I programmet tar vi upp för- och nackdelar med att ha distributörer som ett mindre bolag samt reder ut vad förändringen inom distributionen betyder för Q-linea vad gäller möjligheten att bearbeta USA-marknaden, ställningstaganden kring egen marknadsnärvaro i USA och vad det skulle innebära för kostnader och investeringar.

I segmentet Magnus svarar och förklarar går vi in på bakterier och antibiotika.

Nyhetsvepet täcker händelser från forskningsbolagen Synact Pharma och Vicore Pharma. Synact Pharma har fått klartecken för en fas 2a/b studie av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA medan Vicore Pharma har presenterat interimsresultat för läkemedelskandidaten C21 vid behandling av idiopatisk lungfibros.

Enzymatica planerar att starta en studie inom covid-19 med sin förkylningssprej. Bolaget har under den gångna veckan även släppt sin rapport för det tredje kvartalet.

Med utgångspunkt från Enzymatica och Medclair tar vi upp fördelarna och riskerna med att sätta upp finansiella mål.

Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science.Direkt-SE