Börsen Investerare borde undvika billiga storbolag i Europa efter börsfallen. Den potentiella avkastningen överväger fortfarande inte riskerna, enligt HSBC:s investeringschef Willem Sels. Det rapporterar CNBC.

Hög inflation, energikris och Rysslands anfallskrig mot Ukraina är några orsaker till de svaga konjunkturutsikterna i Europa.

Trots att tillväxten i ekonomin väntas försvagas tvingar samtidigt den höga inflationstakten centralbankerna att fortsatta strama åt. Problemen i regionen speglas också i börskurserna – den europeiska aktiemarknaden värderas överlag lägre än den amerikanska.

Men det kompenserar inte för den “ytterligare risk” som investerare tar på sig genom att köpa europeiska aktier, säger Willem Sels, investeringschef på den brittiska storbanken HSBC:s private banking-avdelning, till CNBC.

– Vi tycker att tyngdpunkten ska ligga på kvalitet, fortsätter han och uppmanar investerare att fokusera på “kvalitetsskillnaden mellan Europa och USA” snarare än tillväxt- respektive värdeaktier.

Willem Sels säger vidare till CNBC att han “vill varna för att köpa europeiska aktier på grund av de lägre värderingarna och ränterörelserna”. Värdeaktier används ofta för att beskriva lågt värderade storbolag i mogna branscher, exempelvis banker.