Harry Vranjes utsedd till VD på Hoist Finance

2022-05-30 09:30:00

Styrelsen i Hoist Finance har utsett Harry Vranjes till ny VD från och med den 1 januari 2023.

Harry Vranjes (51) har över 20 års erfarenhet från kredithanteringsbranschen, senast som Chief Operating Officer på Intrum, ansvarig för verksamheter i 24 länder och 6 400 anställda och har spelat en nyckelroll i deras transformationsprogram. Harry Vranjes studerade systemvetenskap och företagsekonomi vid Lunds universitet och inledde sin karriär som konsult på WM-Data (numera en del av CGI) och Meteorit (numera en del av Sigma), innan han började på Intrum 2002. Under sina tio år i koncernledningen på Intrum, hade Harry Vranjes positioner som Chief Technology Officer, Regional Managing Director Western Europe och Head of integration av Intrum Justitia och Lindorff, innan han tillträdde tjänsten som Chief Operating Officer under 2020.

"Det är med glädje vi kan meddela att Harry Vranjes kommer att tillträda tjänsten som VD för Hoist Finance. Han har en gedigen meritlista inom kredithanteringsbranschen och hans bakgrund och kvalifikationer är en perfekt matchning för Hoist Finance. Vi har hittat den rätta personen för att leda Hoist Finance på dess fortsatta förnyelseresa", säger Bengt Edholm, styrelseordförande.

"Jag är hedrad över att ha fått möjligheten ansluta till Hoist Finance-teamet i det här spännande skedet av deras resa, och jag ser verkligen fram emot att börja arbeta med alla kollegor över hela Europa", säger Harry Vranjes.

Lars Wollung, som varit tillförordnad VD sedan februari 2022, kommer från och med den 1 januari 2023 att fortsätta att verka för Hoist Finance i rollen som verkställande styrelseledamot. Christian Wallentin, CFO har även utsetts till vice VD och CFO från och med den 1 juni 2022 och från samma datum utgörs koncernledningen av: Chief Executive Officer, Chief Financial Officer, Chief Operations Officer, Chief Investment Officer, Chief of Staff and Chief General Counsel.

För vidare information vänligen kontakta:
Ingrid Östhols, Head of Communications & Investor Relations
Telefon: +46 72 506 1423
E-post: ir@hoistfinance.com

Denna information är sådan information som Hoist Finance AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 maj 2022 kl. 09:30 CEST.

Om Hoist Finance
Hoist Finance är en tillförlitlig kredithanteringspartner till privatpersoner, företag och banker i tretton europeiska länder. Med nästan 1 500 dedikerade kollegor, smarta digitala lösningar och en djup förståelse för individuella finansiella situationer hjälper vi över sex miljoner kunder att hålla sina åtaganden. Detta åstadkommer vi genom att sätta upp hållbara återbetalningsplaner så att alla kan inkluderas i det finansiella ekosystemet. Hoist Finance har en bred portfölj av tillgångsklasser och vår webbaserade sparplattform i Sverige, Tyskland och Storbritannien bidrar till vår unika finansieringsmodell. Hoist Finance grundades 1994 och är idag ett publikt bolag noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, vänligen besök hoistfinance.com.

Cision