Oljan Oljekontrakten för juni månad hittades allt djupare i prisgraferna på tisdagen, en fortsättning på de senaste månadernas djupa marknadskris. WTI-kontraktet hittades under 11 dollar per fat och Nordsjöoljan Brent handlades kring 19. Lagerproblematiken fortsatte sätta skräck i handlare.

Allt fler analytiker och prognosmakare spådde på tisdagen att det är allt mer troligt att det kommer ske en upprepning av scenariot från tidigare i april. Då förverkligades det dittills exempellösa scenariot med priser under nollan strax innan förstaterminskontraktet för maj (för leveranser av fysisk olja i slutet av maj) skulle rullas över till det nu handlade junikontraktet.

På tisdagen stod WTI-kontraktet 17 procent lägre medan Nordsjöoljan Brent föll med 5 procent.

Under måndagens WTI-terminshandel sjönk priset med 25 procent, indikativt för faktumet att väldigt få aktörer för närvarande är i behov av någon olja i under den pandemi som raderat ut efterfrågan med karantäner, samtidigt som lagren runtom i världen bågnar efter månader av överutbud.

Konsekvenserna av det saudisk-ryska priskriget och ett sentida överinvesterande i amerikansk skifferoljeutvinning sätter nu allt tydligare spår.

Samtidigt har det kommit in vissa positiva nyheter från Kina, som fått upp allt högre fart i återöppningen av ekonomin efter karantänsåtgärderna under virusets härjning. Enligt den nederländska banken ING Groep, tunga inom olje- och energianalys, har Shandong-provinsen just nått rekordnivåer i efterfrågan.