Spara Trots att vi alltjämt befinner oss i en miljö med ultralåga räntor så går det faktiskt att få 1 procents ränta på ett vanligt sparkonto med insättningsgaranti och fria uttag. Men som vanligt är det uppstickarna som gäller medan storbankerna alltjämt ger marginella eller oftast inga räntor alls.

Om du i dag vill sätta in 50 000 kr på ett sparkonto utan uttagsrestriktioner får du 1,0 procents ränta hos fintechaktören Lunar som den senaste tiden stått ensam på tronen. Men så sent som i tisdags höjde GCC Capital räntan till 1,0 procent så nu får Lunar konkurrens i toppen.

Men det skiljer inte mycket ner till tvåan Nordiska där räntan ligger på 0,95 procent för konton där minst 10 000 kr är insatta.

På nivån 0,90 procent hittar vi betaljätten Klarna medan en rad aktörer ligger på nivån 0,85 procent. Det handlar till exempel om Northmill Bank, Svea, Komplett, PRA Spar och Serafim Finans.

Även på 0,80 procent är det hård konkurrens med Sevenday Bank, Erik Penser, Rocker, Aros Kapital och Qliro medan Nordax är ensam på nivån 0,75 procent.

Vill du ha högre sparränta än 1,0 procent måste du binda ditt kapital under en viss period. Den högsta sexmånadersräntan hittar vi hos Aros Kapital (1,10 procent) som även toppar listan med ettårsräntor med 1,20 procent.

GCC Capital ger högst tvåårsränta (1,40 procent) medan Klarna erbjuder högst treårsränta (1,57 procent). Klarna ligger också i topp när det gäller fyraårig bindningstid med 1,74 procent. Det är för övrigt den högsta räntan du kan få på ett sparkonto med insättningsgaranti.

Av: Magnus Gustavsson, magnus.gustavsson@privataaffarer.se

Annons:
Här presenterar vi tillsammans med Compricer bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Du kan själv enkelt välja att visa alla konton eller endast de med eller utan insättningsgaranti.