Spara Den högsta sparräntan för ett konto utan uttagsrestriktioner ligger i dag på 1,0 procent. Men som vanligt är det uppstickarna som toppar listan.

Den som i dag vill sätta in 50 000 kr på ett konto med fria uttag får 1,0 procents ränta hos fintech-bolaget Lunar. Strax därefter hittar vi Nordiska på 0,95 procent.

På nivån 0,85 procent finns en hel rad aktörer. Det handlar om Rocker, Erik Penser Bank, Northmill, Froda,  Komplett Bank, PRA Spar, Svea Ekonomi och Serafim Finans. Hos Sevenday Bank, Aros Kapital och Qliro får du däremot 0,80 procent medan Nordax, Klarna och Santander erbjuder 0,75 procent.

Om du är villig att avvara pengarna under en viss period kan du få lite högre ränta.  Men det är först på bindningstider på minst 1 år som du kan få mer än 1,0 procent. Högsta ettårsräntan ligger på 1,15 procent (Northmill) tätt följt av Klarna på 1,13 procent och Nordax, Aros, Bigbank, Qliro, Collector, Bluestep och Serafim Finans på 1,10 procent.

Den högsta tvåårsräntan ligger på 1,42 procent och hittas hos Klarna som också toppar listorna med treårsräntor på 1,55 procent samt fyraårsräntor på 1,66 procent. Det sistnämnda är för övrigt marknadens högsta ränta.

Av: Magnus Gustavsson, magnus.gustavsson@privataaffarer.se

Annons:
Här presenterar vi tillsammans med Compricer bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Du kan själv enkelt välja att visa alla konton eller endast de med eller utan insättningsgaranti.