Analyser (Uppdateras) Några nya köprekommendationer och flera upprepade köprekar finns bland de många analyser som publicerats under torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Aspire till 46 kr från 38 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på onsdagen vid 37,25 kr.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Telia till 44 kr från 42 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken som menar att den nya ledningen i Telia redan har visat handlingskraft i och med försäljningarna av Turkcell, Eurasien och Telia Carrier. Aktien stängde på 37,60 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Dustin till 78 kr från 70 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Dustin-aktien stängde till 63,40 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer också sin riktkurs för Dustin, till 72 från 68 kr och upprepar rekommendationen köp, efter att bolaget lämnat en bättre rapport för det fjärde kvartalet än befarat. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie höjer sin rekommendation för Dustin, till köp från behåll, efter onsdagsmorgonens rapport. Riktkursen höjs till 70 från 58 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

Nordea Markets höjer riktkursen för Volati till 85 kr från 65 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 72,80 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Evolution Gaming till köp från behåll. Riktkursen höjs till 812 från 745 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 690 kr på onsdagen.

Deutsche Bank sänker riktkursen för Nokia till 4,20 euro från 5,00 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde strax under 3,30 euro i Helsingfors på onsdagen. 

Pareto Securities höjer riktkursen för Kambi till 363 kr från 263 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 300,60 kr.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Schibsted till sälj från behåll. Riktkursen är 315 norska kr. Det framgår av en analys. Schibsteds A-aktie stängde på 429,50 norska kr på Oslobörsen på onsdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Leo Vegas till 43 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Leo Vegas stängde på cirka 36,50 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Kindred till 73 kr från 66 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Kindreds svenska depåbevis stängde nära 66 kr på onsdagen.

Redeye höjer basscenariot för Calliditas till 160 kr, från 140 kr. Det framgår av en uppdragsanalys. Resultaten av Calliditas fas 3-studie med Nefecon är en av höjdpunkterna inom den skandinaviska bioteknikscenen i höst, skriver Redeye. ”Vi ser uppsidepotential om cirka 100 procent om resultaten är positiva”, skriver Redeye. Redeye har också höjt sannolikheten för godkännande av Nefecon något, från 65 till 70 procent.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Lundin Energy till behåll från köp. Riktkursen dras ned till 195 från 215 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. På onsdagens börs var stängningskursen i Lundin Energys aktie 189,10 kr på Stockholmsbörsen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Electrolux till behåll från köp. Riktkursen höjs till 210 från 190 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. På onsdagens Stockholmsbörs var stängningskursen 207,50 kr i Electrolux B-aktie.

BofA Securities sänker sin rekommendation för Electrolux till underperform från neutral. Det framgår av ett morgonbrev.

Handelsbanken Capital Markets har sänkt sin rekommendation för Sinch till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 800 från 795 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Equinor till behåll från köp. Riktkursen dras ned till 147 från 150 norska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. På onsdagens Oslobörs var stängningskursen för Equinor 133,50 norska kronor.

Bakgrunden till sänkningen av rekommendation och riktkurs är den senaste tidens starka kursutveckling för Equinor jämfört med konkurrenterna samt en översyn av bankens modell.

 

 

 

 

USA
Yellen: Räntorna kan behöva stiga något
Foto: AP/TT
Wall Street
Mest nedåt i New York
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Carnegie: Storytels värdering ser attraktiv ut igenHöjer rekommendationen till köp
Deklarationen
Nytt rekord för digitala deklarationer
Börsen
Rejält sur tisdagsbörs
Podd
Börspanelen: Om börspsykologi och dagsformen på marknadenPanelen tipsar också om köpvärda aktier
Placera
Swedbank: Fortsatt uppgång på sikt…men banken minskar aktievikten
Börsen
Aktiechefen: För tidigt med återgång tillbaka mot tillväxtaktierKorrektion i närtid kan inte uteslutas
Trading Direkt: Om återköpsfesten på börserna
Aktier
Swedbank stuvar om i fokusportföljenTre aktier ut och tre nya in
Analyser
Här är tisdagens färska köprekar
Foto: Mediabild / TT
Börs
Stockholmsbörsen världsbäst i år”Men var beredd på ett snedställ”
Foto: Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Bostad
SBAB: Villapriserna rusade vidare i april"Uppseendeväckande siffror"
Foto: Copyright (c) 2015 W. Scott McGill/Shutterstock. No use without permission.
Bud
Budstrid om Tre Kronor Property
Bud
Norwegian Finans: Nordax lämnar nytt budförslag
Rapport
Sämre än väntat för Ambea
Notering
Tunga ankarinvesterare när Checkin.com noterasTIN Fonder och Erik Selin går in i bolaget
Börsen
Stilla i Asien med helgstängda börser
Krönika
Hernhag: Satsa på bästa mjukvarorna och inget annat
Foto: Shutterstock
Börs
Rekordhög andel bolag överträffade förväntningarnaNästan 90 procent av S&P 500 bolagen bättre än väntat
Elpris
El: Ovanligt stora prisskillnader mellan norr och söderSkillnaderna kan bestå lång tid
Aktier
Norge: Cykliska aktier har vind i ryggenEvolution mest omsatta aktien på Oslobörsen
Buffett
Han är Buffetts kronprinsSuccessionsordningen i Berkshire Hathaway fastställd
Foto: Copyright (c) 2020 Pravinrus/Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Allt fler bostäder säljs innan annonseringPå vissa orter säljs 30 procent utan annons på Hemnet
Aktietips
Färska köptips från Börsveckan