Analyser (Uppdateras) Väl framme i rapportperiodens höjdpunkt formligen sprutar analyshusen ut nya köprekommendationer. Här är torsdagens rekordstora skörd.

Carnegie höjer sin rekommendation för K2A till köp från behåll. Riktkursen höjs till 280 från 210 kr. Det framgår av en analys. Aktien går upp med cirka 6 procent till 256 kr på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Nobia till 85 kr från 80 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Nobia stängde på 75,05 kr på onsdagen.

Även DNB Markets höjer riktkursen för Nobia, till 87 kr från 76 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. 

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Assa Abloy till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 250 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Deutsche Bank höjer riktkursen för SEB till 122 kr från 117 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagsmorgonen. SEB A stängde på 107,35 kr på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Epiroc till 230 kr från 225 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. A-aktien i Epiroc stängde på 194,75 kr på onsdagen efter en nedgång på cirka 2 procent efter bolagets rapport.

Även Pareto Securities höjer sin rekommendation för Epiroc till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 205 från 185 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Carnegie sänker riktkursen för Sinch till 2.050 kr från 2.200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys på torsdagen. Sinch föll med 10,8 procent till 1.433,50 kr på onsdagen efter rapporten för det första kvartalet.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Klövern till behåll från köp efter kvartalsrapporten. Riktkursen är fortsatt 17 kr. Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagsmorgonen. Klövern stängde på 16,40 kr på onsdagen.

Pareto sänker sin riktkurs för Mentice till 95 kr, från 97 kr, och upprepar rekommendationen köp efter onsdagens kvartalsrapport. Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagsmorgonen. Aktien stängde på 83 kr på onsdagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Electrolux till 300 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 242,20 kr på onsdagen.

Även Pareto Securities höjer riktkursen för Electrolux, till 255 kr från 250 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagsmorgonen.

ABG Sundal Collier står fast vid sin köprekommendation för Kambi och upprepar även riktkursen 706 kr. Det framgår av en analys på torsdagen, dagen efter aktien föll drygt 11 procent till cirka 460 kr efter bolagets rapport för det första kvartalet. ABG betecknar kursfallet som ”omotiverat”.

Pareto Securities höjer riktkursen för spelbolagsunderleverantören Kambi till 640 kr från 638 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys på torsdagen.

Även Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kambi, till 570 kr från 560 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets sänker riktkursen för Veoneer till 280 kr från 290 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 199,40 kr på onsdagen.

SEB Equities sänker riktkursen för Sinch till 1.920 kr från 2.050 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Sinch föll med 10,8 procent till 1.433,50 kr på onsdagen efter rapporten för det första kvartalet.

Även Nordea Markets sänker riktkursen för Sinch till 1.950 kr från 2.000 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Hexpol till köp från behåll. Riktkursen höjs till 142 från 100 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Hexpol steg med 1,3 procent till 106,95 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Annehem Fastigheter till köp från behåll. Riktkursen är 33 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 28,55 kr föregående handelsdag.

Carnegie sänker sin rekommendation för Eltel till behåll från köp. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

SEB Equities höjer riktkursen för Scandic Hotels till 30 kr från 25 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Banken pekar att bolaget sett till entreprise value, EV, (som även tar hänsyn till bolagets skuldsida) handlas när rekordhöga nivåer. Samtidigt är utsikterna för 2021 och 2022 mycket osäkra. Aktien steg 7,2 procent till 40,50 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

Berenberg Bank sänker sin rekommendation för Tele2 till behåll från köp. Riktkursen sänks till 120 från 136 kr. Det skriver Reuters. B-aktien stängde på 112,95 kr på onsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Kindred till 180 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 152 kr föregående handelsdag.

 

Foto: Copyright (c) 2016 safriibrahim/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Kryptobolag lockade aktiespararna i aprilMen kursraketen såldes av på bred front
Analyser
Här är torsdagens många nya köprekar
Börsen
Rekyl uppåt i öppningen
Rapport
Nordea slog förväntningarna
Rapport
Skanska krossade vinstförväntningarnaMen intäkter och orderingång kom in under prognoserna
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Betssons intäkter under förväntan
Rapport
Nordnet i linje med preliminärt resultatIntäkterna steg kraftigt
Rapport
Actic pressas av pandeminNettoomsättningen föll 40 procent
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Danske: Bostadsrättspriser upp i Stockholm
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Intrum: Positiv trend för alla segment
Rapport
Ica strax under förväntan"Pandemin fortsätter att påverka verksamheten"
Rapport
Tobii delar upp bolagetNuvarande vd lämnar posten efter avknoppning
FED
Powell: Ännu inte dags att diskutera nedtrappningar
Fed
Fed sitter still i båtenMen ser ökad ekonomisk aktivitet i takt med att vaccinationerna fortskrider
Rapport
Apple krossade förväntningarna
Rapport
Bättre än väntat för Facebook
Foto: AP/TT
Wall Street
Nedåt på Wall Street
Fonder
Så agerade fondspararna i aprilSverige- och globalfonder lockade medan grön energi kastades ut
Foto: Copyright (c) 2010 Pincasso/Shutterstock. No use without permission.
Placera
Danske Bank: "Potential på sikt men hög risk just nu""Minska vikten i portföljen"
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Aktie
Electrolux vd "inte förvånad" över resultatet"Kör på övertid i maxfart"
Aktie
Holländare ny vd för SAS
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens färska köprekar
Konjunktur
SHB: Arbetslösheten på förkrisnivåer först i slutet av 2023
Riksbanken
Analytiker: Riksbanken går långsamt framDagens besked helt enligt förväntningarna
Foto: Copyright (c) 2020 smolaw/Shutterstock. No use without permission.
Bank
Rapport: Här är bankerna med bäst skydd mot nätbedrägerier