Analyser (Uppdateras) En mängd nya köprekar finns att redovisa i torsdagens analyssvep från analysföretagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Attendo till 45 kr från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Banken menar att det fanns lovande tecken i bolagets rapport för det första kvartalet som offentliggjordes på onsdagen. Andra kvartalet kommer enligt SEB utgöra en botten för bolaget och banken förutser en gradvis marginalåterhämtning därefter.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Sinch till köp från behåll. Riktkursen höjs till 625 från 552 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 534 kr på onsdagen och den har gått upp med 86 procent från årsskiftet.

Pareto Securities sänker riktkursen för Green Landscaping till 40 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det danska smyckesbolaget Pandora till köp från behåll. Riktkursen höjs till 400 från 220 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 246,30 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för fordonsunderleverantören Concentric till 140 kr från 135 kr efter onsdagens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Concentric stängde på 109,40 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för vindkraftbolaget Arise till 45 kr från tidigare 60 kr. Rekommendationen köp upprepas emellertid. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Arise stängde på onsdagen till kursen 33,20 kr.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för fastighetsbolaget SBB till 27 kr från tidigare 30 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. SBB B slutade onsdagens handel på 16,12 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Leo Vegas till 44 kr från 39 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 34,40 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Leo Vegas till 45 kr från 42 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Även DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 55 kr från 48 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagseftermiddagen. Aktien handlas kring 36 kr på torsdagen vid 14.30-tiden.

DNB Market höjer riktkursen för Electrolux Professional till 32 kr, från tidigare 29. Rekommendation köp står fast. Det framgår av en analys på torsdagen. Aktien steg drygt 28 procent till 27 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

DNB Markets sänker riktkursen för Loomis till 320 kr från 340 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för gamingbolaget Stillfront till 670 kr från 640 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Sista avslut för Stillfront var på onsdagen 605 kr.

UBS har på torsdagsmorgonen sänkt sin rekommendation för Elekta till neutral från köp. Riktkursen sänks till 95 från 143 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas kring 89 kr på torsdagen, ungefär samma nivå som stängning på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Instalco till 140 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys efter att bolaget tidigare under torsdagen släppt sin rapport för det första kvartalet. SEB har höjt sina estimat efter rapporten och lyfter särskilt fram bolagets ”imponerande” organiska tillväxt om 11 procent i kvartalet. Aktien handlas kring 130 kr på torsdagseftermiddagen, en uppgång med 10 procent för dagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Hufvudstaden till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 125 från 135 kr. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet. ABG fokuserar i sin analys främst på den press som väntas komma från fastighetsbolagets relativt stora exponering mot detaljhandeln, inte minst via NK. ”NK-husen (i Stockholm och Göteborg) står inför stora utmaningar, med hyresgäster som Department & Stores (RNB), Rizzo, Paradiset och Lek och Baby är i rekonstruktion eller har gått i konkurs nyligen. Vi bedömer att dessa står för nästan 50 procent av hyresintäkterna för NK”, skriver ABG vars beräkningar visar att bolaget värderas med en premie på 40 procent i förhållande till sektorn, ”trots hög operativ risk”.

 

 

Aktiechatt
Aktiechatt: Två köpvärda aktier inom grön energiOch tre tillväxtaktier att hålla koll på
Valuta
SEB: Bara tillfälligt hack för kronan Dollarn under 8 kr om drygt ett år
USA
Javeus: Presidentvalshysterin är överdrivenJämför med millenniebuggen
Börsen
Positiv avslutning efter slagig handel
Foto: AP/TT
Wall Street
Uppåt efter spretig inledning på Wall Street
Foto: Vidar Ruud/NTB/TT
Aktie
Analytiker: En gåta att SAS-aktien lyfterUpp som mest 8 procent på fredagen
Analys
Utskiftning av Zalando och Tele2 i kortenSEB höjer Kinnevik till köp
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Pareto: Storytels svaga utveckling temporärHöjer riktkursen och upprepar köp
Analyser
Här är fredagens analyser
Aktie
Electrolux återinför utdelning
Aktietips
Carnegie: Därför ska du köpa bussbolaget
Foto: Anders Wiklund/TT
Aktie
Storägare accepterar höjt bud på HiQ
Råvaror
Analyschefen: Oljan kostar 65 dollar om två år"Stor osäkerhet på kort sikt"
Aktie
Första blankaren i ReadlyAktien nu under introduktionskursen
Aktier
Aktierna som stigit mest sedan marsbottenEtt halvår sedan börsen vände uppåt
Placera
Index slog aktiva förvaltare under covid-krisen
Bostad
Analys: Höjda bopriser inte hållbart på sikt"Förr eller senare får vi tillbaka 90-talskrisen"
Fonder
Robur klassar fonder utifrån Parisavtalet
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Krisen
Skingsley: Rätt att fullfölja löften om tillgångsköp"Låga räntor under lång tid som gäller"
Analyser
Här är torsdagens färska köprekar
Foto: Shutterstock
Placera
"Klassiska portföljstrategin förlegad"60/40-portfölj inte välutformad för dagens marknad
Aktie
Konsortium lägger bud på Ahlstrom-MunksjöPremie på 24 procent
Valutor
Feds strategi ger köpläge i perifera valutorIndiska rupie, peruanska sol och chilenska peso lockar analytiker
Foto: Shutterstock
Krisen
"Pandemin har kostat halv miljard jobb"
Aktier
Aktierna som stigit mer än 100 procent i år