Analyser (Uppdateras) En mängd nya köprekar finns att redovisa i torsdagens analyssvep från analysföretagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Attendo till 45 kr från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Banken menar att det fanns lovande tecken i bolagets rapport för det första kvartalet som offentliggjordes på onsdagen. Andra kvartalet kommer enligt SEB utgöra en botten för bolaget och banken förutser en gradvis marginalåterhämtning därefter.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Sinch till köp från behåll. Riktkursen höjs till 625 från 552 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 534 kr på onsdagen och den har gått upp med 86 procent från årsskiftet.

Pareto Securities sänker riktkursen för Green Landscaping till 40 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det danska smyckesbolaget Pandora till köp från behåll. Riktkursen höjs till 400 från 220 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 246,30 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för fordonsunderleverantören Concentric till 140 kr från 135 kr efter onsdagens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Concentric stängde på 109,40 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för vindkraftbolaget Arise till 45 kr från tidigare 60 kr. Rekommendationen köp upprepas emellertid. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Arise stängde på onsdagen till kursen 33,20 kr.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för fastighetsbolaget SBB till 27 kr från tidigare 30 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. SBB B slutade onsdagens handel på 16,12 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Leo Vegas till 44 kr från 39 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 34,40 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Leo Vegas till 45 kr från 42 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Även DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 55 kr från 48 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagseftermiddagen. Aktien handlas kring 36 kr på torsdagen vid 14.30-tiden.

DNB Market höjer riktkursen för Electrolux Professional till 32 kr, från tidigare 29. Rekommendation köp står fast. Det framgår av en analys på torsdagen. Aktien steg drygt 28 procent till 27 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

DNB Markets sänker riktkursen för Loomis till 320 kr från 340 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för gamingbolaget Stillfront till 670 kr från 640 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Sista avslut för Stillfront var på onsdagen 605 kr.

UBS har på torsdagsmorgonen sänkt sin rekommendation för Elekta till neutral från köp. Riktkursen sänks till 95 från 143 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas kring 89 kr på torsdagen, ungefär samma nivå som stängning på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Instalco till 140 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys efter att bolaget tidigare under torsdagen släppt sin rapport för det första kvartalet. SEB har höjt sina estimat efter rapporten och lyfter särskilt fram bolagets ”imponerande” organiska tillväxt om 11 procent i kvartalet. Aktien handlas kring 130 kr på torsdagseftermiddagen, en uppgång med 10 procent för dagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Hufvudstaden till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 125 från 135 kr. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet. ABG fokuserar i sin analys främst på den press som väntas komma från fastighetsbolagets relativt stora exponering mot detaljhandeln, inte minst via NK. ”NK-husen (i Stockholm och Göteborg) står inför stora utmaningar, med hyresgäster som Department & Stores (RNB), Rizzo, Paradiset och Lek och Baby är i rekonstruktion eller har gått i konkurs nyligen. Vi bedömer att dessa står för nästan 50 procent av hyresintäkterna för NK”, skriver ABG vars beräkningar visar att bolaget värderas med en premie på 40 procent i förhållande till sektorn, ”trots hög operativ risk”.

 

 

Analyser
Här är torsdagens köprekar
Börsen
Öppnar i rallyfart
Placera
Överviktar amerikanska och asiatiska aktier"Viruset trycker på hållbarhetsvågen"
Foto: Johan Nilsson/TT
Rapport
Andra kvartalet kraftig smäll för SAS
Foto: Helena Landstedt/TT
Analys
Citi: Billerud Korsnäs sektorvinnare i år
Bostad
SBAB: Inte längre överskott på nyproduktion
Aktie
Miljardförlust för Norwegian
Aktie
Fingerprint inleder återköp av aktier
Foto: istockphoto
Asien
Åt båda hållen i Asien
Foto: AP/TT
Wall Street
Wall Street fortsatte uppåt
Konjunktur
Nordea: Det värsta raset är bakom oss"Läget som sämst i april"
Foto: Shutterstock
Placera
Chefsstrategen: Handelskriget en större risk än pandemin
Bolån
Nordea: Riksbankens förtjänst att boräntorna förblir låga
Foto: Vidar Ruud/NTB/TT
Sektor
SAS lyfter igenFördubblar kapaciteten i juni
Foto: Hasan Jamali/AP/TT
Sektor
IEA: Historiskt ras i hela energisektornÄven gröna energislag drabbas
Pandemin
EU föreslår återhämtningsfond på 750 miljarder euroSverige tilldelas cirka 50 miljarder kr
Foto: Shutterstock
Pandemin
H&M förlänger inte korttidspermitteringarna2.500 anställda på väg tillbaka till jobbet
Analyser
Här är onsdagens färska analyser
Analys
DNB: Begränsad uppsida för Electrolux
Krisen
Nytt japanskt stimulanspaketMotsvarar 40 procent av BNP
Aktie
Oscar Properties skjuter på både stämma och årsredovisning
Foto: Shutterstock
Placera
Aktiemäklaren: Sommarens rapportperiod avgörande för börshumöretGillar tech, hälsovård och gaming
Foto: Henrik Montgomery/TT
Pandemin
Finansministern: BNP minskar 7 procent i år
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens färska köprekar
Bostad
SEB: Bostadsbyggande viker mindre än vid tidigare kriser