Analyser (Uppdateras) En mängd nya köprekar finns att redovisa i torsdagens analyssvep från analysföretagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Attendo till 45 kr från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Banken menar att det fanns lovande tecken i bolagets rapport för det första kvartalet som offentliggjordes på onsdagen. Andra kvartalet kommer enligt SEB utgöra en botten för bolaget och banken förutser en gradvis marginalåterhämtning därefter.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Sinch till köp från behåll. Riktkursen höjs till 625 från 552 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 534 kr på onsdagen och den har gått upp med 86 procent från årsskiftet.

Pareto Securities sänker riktkursen för Green Landscaping till 40 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det danska smyckesbolaget Pandora till köp från behåll. Riktkursen höjs till 400 från 220 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 246,30 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för fordonsunderleverantören Concentric till 140 kr från 135 kr efter onsdagens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Concentric stängde på 109,40 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för vindkraftbolaget Arise till 45 kr från tidigare 60 kr. Rekommendationen köp upprepas emellertid. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Arise stängde på onsdagen till kursen 33,20 kr.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för fastighetsbolaget SBB till 27 kr från tidigare 30 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. SBB B slutade onsdagens handel på 16,12 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Leo Vegas till 44 kr från 39 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 34,40 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Leo Vegas till 45 kr från 42 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Även DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 55 kr från 48 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagseftermiddagen. Aktien handlas kring 36 kr på torsdagen vid 14.30-tiden.

DNB Market höjer riktkursen för Electrolux Professional till 32 kr, från tidigare 29. Rekommendation köp står fast. Det framgår av en analys på torsdagen. Aktien steg drygt 28 procent till 27 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

DNB Markets sänker riktkursen för Loomis till 320 kr från 340 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för gamingbolaget Stillfront till 670 kr från 640 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Sista avslut för Stillfront var på onsdagen 605 kr.

UBS har på torsdagsmorgonen sänkt sin rekommendation för Elekta till neutral från köp. Riktkursen sänks till 95 från 143 kr. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien handlas kring 89 kr på torsdagen, ungefär samma nivå som stängning på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Instalco till 140 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys efter att bolaget tidigare under torsdagen släppt sin rapport för det första kvartalet. SEB har höjt sina estimat efter rapporten och lyfter särskilt fram bolagets ”imponerande” organiska tillväxt om 11 procent i kvartalet. Aktien handlas kring 130 kr på torsdagseftermiddagen, en uppgång med 10 procent för dagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Hufvudstaden till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 125 från 135 kr. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet. ABG fokuserar i sin analys främst på den press som väntas komma från fastighetsbolagets relativt stora exponering mot detaljhandeln, inte minst via NK. ”NK-husen (i Stockholm och Göteborg) står inför stora utmaningar, med hyresgäster som Department & Stores (RNB), Rizzo, Paradiset och Lek och Baby är i rekonstruktion eller har gått i konkurs nyligen. Vi bedömer att dessa står för nästan 50 procent av hyresintäkterna för NK”, skriver ABG vars beräkningar visar att bolaget värderas med en premie på 40 procent i förhållande till sektorn, ”trots hög operativ risk”.

 

 

Analyser
Här är torsdagens många köprekar
Börsen
Klart positiv öppning
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Rapport
SKF klarade förväntningarna
Rapport
Vinstfest för VolvoÄven orderingången klart högre än väntat
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rapport
Extrautdelning från Tele2
Rapport
USA-innehav tryckte upp Kinneviks substansvärde
Rapport
Rejält vinstlyft för Haldex
Rapport
Nent klart över förväntan
Börsen
Uppåt i Asien och muntert i Tokyo
Rapport
Thules resultat högre än väntat
Rapport
Husqvarna slog förväntningarna
Rapport
Ungefär som väntat för Axfood
Notering
Trustly skjuter på noteringen efter FI-kritik
Foto: AP/TT
Wall Street
Återhämtning på Wall Street
Foto: Shutterstock
Placera
Blackrock: Därför gillar vi tillväxtmarknaderLåga värderingar kan ge boost efter skakig inledning på året
Börsen
Strateger: Börsfallet ett kortsiktigt återtåg"Faang-bolagens rapporter nästa vecka blir avgörande"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Spara
Bankutmanaren som ger högst sparräntaOch hela åtta institut på delad andraplats
Foto: Erik Simander/TT
Analys
UBS: Stark biometrimarknad bakom höjda estimat för Fingerprint
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Kepler höjer Evolutions riktkurs"Förvärvet av BTG kan öka omsättningen med upp till 5 procent"
Notering
Intervju: Hemnets vd räds inte hög värdering inför noteringen
Notering
Hernhag: Risktagare chansar på dyrt HemnetMen begränsad potential sett till värderingen
Blankning
Blankningar på rekordlåga nivåer
20/4
Trading Direkt: Analytikerintervju om Stillfront
Foto: Henrik Montgomery/TT
Analys
ABG sätter "sälj" på Betsson"Skeptisk till USA-expansionen"