Analyser (Uppdateras) Även under torsdagen har ett hel mängd nya analyser publicerats av analysföretagen. Här är dagens skörd av rekommendationer och riktkurser.

SEB Equities höjer riktkursen för Trelleborg till 250 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på onsdagen på 223,80 kr.

SEB Equities höjer riktkursen för Dustin till 120 kr från 101 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 107,70 kr på onsdagen.

Berenberg Bank återupptar bevakningen av Autoliv med rekommendationen behåll. Riktkursen är 873 kr. Det rapporterar Reuters. Aktien stängde på 808 kr föregående handelsdag.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Evolution till 1.440 kr från 1.070 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 1.402 kr på onsdagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Electrolux till behåll från köp. Riktkursen höjs till 250 från 230 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Senaste betalkurs för Electrolux B var 244,50 kr.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Jyske Bank till behåll från köp. Riktkursen höjs till 309 från 296 danska kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på onsdagen på 301 danska kr.

HSBC sänker sin rekommendation för Epiroc till behåll från köp. Riktkursen är 205 kr. Det skriver Reuters. A-aktien i Epiroc stängde på 201,90 kr föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Adapteo till sälj från köp. Riktkursen höjs till 110 från 105 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 116,20 kr på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Nordea till behåll från köp. Riktkursen höjs till 90 från 82 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 87,69 kr i Stockholm på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Troax till behåll från köp. Riktkursen höjs till 275 från 250 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 274 kr föregående handelsdag.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för SEB till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 98 från 94 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 107,50 kr.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Metso Outotec till behåll från köp. Riktkursen höjs till 10 från 8,50 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Bilia till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 150 från 125 kr. Det framgår av ett morgonbrev. Kepler har höjt sina prognoser för Bilia efter att bolaget på onsdagen kommit med beskedet att året startat starkare än väntat. ”Prognosökningen balanseras till stor del av en stark aktiekursutveckling och risken att förlora rätten att sälja Volvo 2023”, motiverar Kepler Cheuvreux rekommendationssänkningen.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Norsk Hydro till behåll från köp. Riktkursen höjs till 55 från 50 norska kr. Det framgår av en analys.

Carnegie höjer riktkursen för Cellink till 580 kr från 405 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien handlas kring 505 kr på torsdagsmorgonen.

ABG Sundal Collier har höjt sin rekommendation för Ica till behåll från sälj. Riktkursen har höjts till 440 från 425 kr. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagsmorgonen. Ica-aktien var omkring lunchtid på torsdagen ned 0,2 procent till 418,10 kr.

 

Börsen
Chefsstrategen om börsfallet"Köparna finns kvar i marknaden"
Notering
Oatly siktar på värdering upp till 10 miljarder dollarSka noteras på Nasdaq i New York
Foto: Copyright (c) 2017 Myimagine/Shutterstock. No use without permission.
Aktier
Här är Swedbanks nya sektorfavoriterKastar ut två aktier och tar in två nya
Rapport
Fritidstrenden gynnar Kabe
Konjunktur
Nordea varnar för överhettning i svensk ekonomi"Lättare att sjösätta stimulanser än att ta tillbaka dem"
11/5
Trading Direkt: "Överilad inflationsoro"
Börsen
Kraftigt fall på börsenEvolution och SSAB i botten
Foto: Copyright (c) 2020 Pravinrus/Shutterstock. No use without permission.
Bostad
SBAB: Amorteringskravet stoppar bostadsköp för tiotusentals ungaMen lägre kalkylränta kan underlätta
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Foto: Janerik Henriksson/TT
Aktie
Grundare storsålde i EvolutionFaller tungt på börsen
Placera
Strategen: Två skeenden som kan få börsen på fall
Aktie
SSAB: Industrivärden sålde hela innehavet
Rapport
Paradox minskade omsättningen 9 procentRörelsevinsten sjönk 44 procent
Rapport
Minskad vinst för Sweco
Aktier
Förvaltarens två nya köp
Insiders
Insiders som handlat med aktier efter rapporterna
Krönika
Hernhag: Utdelningsbombmattans återkomst
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Analytiker: Storytel kan nå helårsmålen
Analyser
Här är måndagens köprekar
Räntan
Riksbanken: Fortsatt expansiv penningpolitik nödvändig
Aktietips
Tre köptips från BörsveckanOch några aktier du kan vänta med
Aktietips
Di: Köp Proact efter rapportraset
Bostad
Rekordfå tror på bopristappLägsta andelen i boprisindikatorns historia
Aktieportföljen
Här är nytillskottet i vår aktieportfölj
Chatt
Hernhag: Fem bästa aktierna inom hälsovård och bioteknik...och så tror han om börsen framöver