Analyser (Uppdateras) Den pågående rapportsäsongen sätter avtryck i analysflödet från analysföretagen. Bland torsdagens analyser finns flera bolag som fått fler än en ändrad rekommendation, bland dem SEB, Husqvarna, Getinge och Handelsbanken.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för SEB till 140 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 132,35 kr föregående handelsdag efter att banken då kommit med delårsrapport.

Berenberg Bank höjer riktkursen för SEB till 120 kr från 115 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det skriver Reuters.

Carnegie höjer riktkursen för SEB till 140 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Danske Bank Markets har höjt riktkursen för SEB till 145 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Under den inledande handeln på torsdagen var aktien ned 0,1 procent till 132,25 kr.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Husqvarna till köp från behåll. Riktkursen höjs till 135 från 115 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 116,70 kr föregående handelsdag.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Husqvarna till 125 kr från 120 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. 

Nordea Markets höjer riktkursen för Getinge till 475 kr från 440 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 397,30 kr på onsdagen.

Pareto Securities höjer också sin riktkurs för Getinge, till 360 kr från 340 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer riktkursen för Getinge till 440 kr från 418 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Carnegie höjer riktkursen för Getinge till 450 kr från 395 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Handelsbanken till sälj från behåll. Riktkursen är 95 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 102,25 kr på onsdagen.

SEB Equities har sänkt sin rekommendation för Handelsbanken till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 99 från 104 kr. Det framgår av en analys som släpptes kring 15-tiden på tisdagseftermiddagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Fenix Outdoor till behåll från köp. Riktkursen höjs till 1.500 från 1.450 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 1.476 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kinnevik till 351 kr från 340 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 318,75 kr föregående handelsdag.

Danske Bank Markets har sänkt sin rekommendation för Kinnevik till behåll från köp. Riktkursen sänks till 330 från 506 kr. Det framgår av en analys. Under den tidiga torsdagshandeln var aktien upp 0,4 procent till 320 kr.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för MTG till 140 kr från 155 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie sänker sin rekommendation för Fabege till behåll från köp. Riktkursen sänks till 150 från 160 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 144,55 kr föregående handelsdag.

Redeye inleder bevakning av Qleanair, som levererar lösningar inom luftrening av inomhusmiljöer, med ett rimligt värde för aktien på 86 kr i ett basscenario. Det framgår av en analys på torsdagen. I ett så kallat bear-scenario är det motiverade värdet 45 kr medan det är 127 kr i ett bull-scenario. Analyshuset anser att Qleanair befinner sig i ett väldigt attraktivt läge för att dra nytta av flera långsiktiga grundläggande trender, som att förhindra passiv rökning och ökad medvetenhet kring luftföroreningar. Redeye pekar också på att uppdämd efterfrågan realiseras när covidrestriktioner lättas samtidigt som den underliggande efterfrågan på Qleanairs produkter och tjänster har ökat till följd av pandemin. Redeyes analyser är vanligen så kallade uppdragsanalyser där bolaget betalar för analystjänsten. Qleanairs aktie var upp 3,4 procent till drygt 66 kr på torsdagsförmiddagen.